Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα
Επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ στον Ελαιώνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης της ανοιχτής δομής του Ελαιώνα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 συλλήψεις.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11) πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της δομής προσφύγων στον Ελαιώνα από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 8 συλλήψεις και οι συλληφθέντες φέρεται να μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση που διεκδικούσε την παραμονή των προσφύγων στη δομή.

Επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ στον Ελαιώνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Όπως επεσήμανε προηγούμενο άρθρο στο Magazine, ο Ελαιώνας ήταν η πρώτη μεγάλη δομή φιλοξενίας που άνοιξε το 2015 κατά τη διάρκεια των μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων και λειτούργησε ως πρότυπο για όλες τις άλλες δομές της επικράτειας.

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και στα κοντέινερ του καμπ ζούσαν περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ο αριθμός έχει σταδιακά μειωθεί στους 1.200 ανθρώπους. Η σύνθεση του πληθυσμού του έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες για μια σειρά από λόγους. Κατά βάση φιλοξενεί οικογένειες με παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων -κυρίως γαλλόφωνων- έχει όμως και το μεγαλύτερο ίσως ποσοστό μη καταγεγραμμένων φιλοξενούμενων.

Ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο, ένας μεγάλος αριθμός των ωφελούμενων είναι και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που δεν λαμβάνουν πλέον καμία οικονομική βοήθεια ή σίτιση αλλά και άνθρωποι των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε δεύτερο βαθμό και επίσης δεν έχουν δικαιώματα στήριξης από το κράτος.

Αδυνατώντας να αποκτήσουν εισόδημα ικανό να τους εξασφαλίσει διαμέρισμα για να μείνουν, οι μόνες επιλογές που έχουν είναι είτε οι κρατικές δομές είτε η αστεγία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα