Επιζήσασα από τη φωτιά στο Μάτι: “Σήμερα σκοτώνουν ξανά τους ανθρώπους μας”

Διαβάζεται σε 2'
Απόφαση την δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 104 ανθρώπους, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Απόφαση την δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 104 ανθρώπους, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 EUROKINISSI

Οργισμένοι είναι συγγενείς και φίλοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. “Το έγκλημα έγινε επιτελικό, με ποινές γελοίες. Δεν σεβάστηκαν τίποτα” είπε μεταξύ άλλων επιζήσασα.

Η επιζήσασα Κατερίνα Μαλλά, που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου που αποφάσισε την ενοχή 6 κατηγορουμένων για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στις γύρω περιοχές το καλοκαίρι του 2018, ενώ έκρινε αθώους 15 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Έχουν περάσει 6 χρόνια αλλά είναι σαν να ήταν χθες εκείνη η μέρα. Σήμερα σκοτώνουμε ξανά τους ανθρώπους μας. Σήμερα παίχτηκε το πρώτο παιχνίδι στην σκακιέρα των Τεμπών. Αυτό το παιχνίδι παίζεται και είναι ενιαίο. Το έγκλημα έγινε επιτελικό, με ποινές γελοίες. Δεν σεβάστηκαν τίποτα» είπε χαρακτηριστικά η Μάλλα για την απόφαση του δικαστηρίου.

Πρόσθεσε δε, πως οι συγγενείς των θυμάτων θα δώσουν αύριο, Μεγάλη Τρίτη, συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ. «Νιώθουμε προσβεβλημένοι, νιώθουμε οργισμένοι», είπε.

Για το άκουσμα της απόφασης και την ένταση που επικράτησε είπε πως «η έδρα έχει φύγει, την φυγαδέψανε. Φυγαδέψανε και τους ενόχους. Και έχουμε μείνει εδώ και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχουμε ακούσει».

«Να σας πω τι περίμενα εγώ, που τα παιδιά μου έζησαν; Να γίνει κάτι και να είναι αύριο πιο ασφαλή. Να είχε γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία και να μην είχαν γίνει τα Τέμπη. Και σήμερα, έγινε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να εξασφαλιστεί το επόμενο. Έγινε το έγκλημα καθαρά επιτελικό, θεωρώ ότι αυτός ήταν και ο στόχος. Το ξαναλέω, είναι ένα ενιαίο παιχνίδι και η Δικαιοσύνη είναι παίχτης σε αυτό. Όπως έγινε σήμερα, έτσι θα γίνει και στα Τέμπη».

Στην ερώτηση αν αυτή η απόφαση είναι οδηγός για τη δική του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, η κ. Μάλλα είπε «βεβαίως, γιατί τελικά ποιος έφταιγε; Πέντε πυροσβέστες. Που βεβαίως έφταιγαν αλλά όχι μόνο αυτοί. Έναν χρόνο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ακούστηκαν τόσα στοιχεία, που δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτή την απόφαση. Ήταν πιο ελαφριά από την πρόταση του εισαγγελέα. 

Ακούστηκαν και οι ποινές. Δέκα ευρώ την μέρα κοστίζουν οι ζωές των παιδιών μας. Να προσέχετε τα παιδιά σας, γιατί δεν είναι ασφαλή» κατέληξε η επιζήσασα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα