Επιζών τραγωδίας στα Τέμπη: “Αυτό που μας μένει είναι ο καημός”

Διαβάζεται σε 2'
Τέμπη: Φωτογραφία από την τραγωδία
Φωτογραφία από την τραγωδία στα Τέμπη Sooc

Ο Αντώνης Αντωνίου, επιζών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μιλάει για πρώτη φορά, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον αγώνα που γίνεται για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο Αντώνης Αντωνίου, επιζών της τραγωδίας στα Τέμπη, περιγράφει για πρώτη φορά όσα έζησε από τη μέρα του δυστυχήματος μέχρι σήμερα.

Βρισκόταν στο τέταρτο βαγόνι, μαζί με την φίλο του την Ηρώ, τραυματίστηκε σοβαρά, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται ακόμη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του tvstar.gr, αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, για να βάλει το δικό του λιθαράκι στον αγώνα που γίνεται για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ξεχαστεί η τραγωδία.

«Η Ηρώ μου έσωσε την ζωή» περιγράφει συγκινημένος και λέει πως δεν ήταν προγραμματισμένο να ανέβουν στο μοιραίο τρένο αλλά να πάρουν το προηγούμενο.

Έμεινε 24 ημέρες στο νοσοκομείο και συνέχισε την αποκατάσταση στο σπίτι. «Έναν χρόνο μετά, αυτό που μένει είναι ο καημός. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχάσει. Πάντως δεν πιστεύει πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Αν και ο Αντώνης πλέον συνεχίζει την ζωή του, σπουδάζει και δουλεύει, οι τύψεις του ότι δεν βοήθησε άλλους ανθρώπους εκείνο το βράδυ, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει.

Πλέον, για τις μετακινήσεις του δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τρένο και αναφέρει μάλιστα πως μετανιώνει που όταν έβλεπε στη Θεσσαλονίκη τους σιδηροδρομικούς να κινητοποιούνται για τα προβλήματα τους, δεν ήταν μαζί τους.

Ο Αντώνης δεν θέλει να αναφερθεί στους πολιτικούς. «Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να τους αγγίξει».

«Στην θέση όλων εκείνων που ήταν στο τρένο δεν μπορεί να μπει κανείς» καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα