ΕΥΔΑΠ: Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Νέα έργα αποχέτευσης στον Άλιμο
Διαβάζεται σε 2'
Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ, η οποία επεμβαίνει στον Άλιμο και προωθεί νέα έργα αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου.
- 26 Οκτωβρίου 2026 19:16
Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, ώστε να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Για την ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή του Αλίμου, η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ότι τα συνεργεία βρίσκονταν στο σημείο από την έναρξη των φαινομένων. Η παρουσία τους εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο που ενεργοποιείται σε κάθε έκτακτο δελτίο καιρού και ακολουθεί τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων αποχέτευσης.
Παράλληλα, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες και έχει δρομολογήσει συγκεκριμένα έργα.
Αυτά αποσκοπούν στην ενίσχυση της δυναμικότητας του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται εντονότερα και συχνότερα. Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αναβάθμιση ενός υφιστάμενου αντλιοστασίου και για την κατασκευή νέου ανακουφιστικού αγωγού.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και η πρόσκληση υποβολής προσφορών έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Έπειτα θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για την κατασκευή του νέου ανακουφιστικού αγωγού, σύμφωνα με τον τεχνικό σχεδιασμό των παρεμβάσεων. Στόχος των έργων είναι να ενισχυθεί η λειτουργική επάρκεια του δικτύου αποχέτευσης στον Άλιμο και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα οι επιπτώσεις των έντονων βροχοπτώσεων.