Ευδοκία Τσαγκλή: Κατέθεσε μήνυση για την αναίτια απομάκρυνσή της από την ομιλία Μητσοτάκη

Ευδοκία Τσαγκλή: Κατέθεσε μήνυση για την αναίτια απομάκρυνσή της από την ομιλία Μητσοτάκη
Instagram/@evdokeah

Μήνυση κατά αγνώστων -με ηθικό αυτουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- για την αδικαιολόγητη απομάκρυνσή της από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε η Ευδοκία Τσαγκλή. Τι αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά.

Το δρόμο της δικαιοσύνης επέλεξε η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την αναίτια απομάκρυνσή της από την αστυνομία, κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Ευδοκία Τσαγκλή γνωστοποιεί ότι υπέβαλε μήνυση για το εν λόγω περιστατικό, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως “ηθικό αυτουργό” της “παράνομης βίας σε βάρος της”.

Ζητά, δε,την βοήθεια και την προστασία της δικαιοσύνης για τα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά αδικήματα εις βάρος μου στην συγκέντρωση της”.

“Μήνυση της Ευδοκίας Τσαγκλή (…) που τραυματίστηκε σοβαρά ως επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας ΙΟ 62 που ενεπλάκη στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών της 28.2.2023 κατά αγνώστων δραστών, που παντώς ανήκαν στη δύναμη της φρουράς του απελθόντα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου για το αδίκημα της παράνομης βίας σε βάρος μου, ηθικό αυτουργό της οποίας θεωρώ τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία, το οποίο έλαβε χώρα από τους επικεφαλείς της αστυνομικής δύναμης που είχε αναλάβειθ την περιφρούρηση της προεκλογικής ομιλίας του ως άνω στη Θεσσαλονίκη την 21.6.2023 στο σημείο της νέας παραλίας που βρίσκεται το άγαλμα του “Μεγάλου Αλεξάνδρου” και κάθε άλλου κατά την κρίση σας συνυπευθύνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης που πρόκειται να διεξαχθεί”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ευδοκία Τσαγκλή.

Την ημέρα του περιστατικού, η Ευδοκία Τσαγκλή είχε προχωρήσει σε μια σειρά οργισμένων αναρτήσεων, μεταξύ των οποίων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “την πήραν σηκωτή”.

“Μόλις πήγα μόνη μου, χωρίς πανό, χωρίς κανέναν να τον κοιτάξω στα μάτια και με βγάλανε σηκωτή! Με κουβαλήσανε, κατάλαβες; Με κουβαλήσανε έξω. Δεν έχω τίποτα πάνω μου, ούτε τσάντα και με βγάλανε έξω! Με αρπάξανε και με διώξανε! Αυτοί είστε, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία”, ανέφερε φανερά φορτισμένη.

Σε επόμενη ανάρτησή της και χωρίς πια να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα και την οργή της, η Ευδοκία Τσαγκλή αναρωτήθηκε “ποια δημοκρατία;”, επαναλαμβάνοντας πως αρπάξατε μία γυναίκα στον αέρα μπροστά στον κόσμο. Με ποιο δικαίωμα“.

“Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν ήμουν με κανένα κόμμα, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, δεν έχω κανέναν τέτοιο συμφέρον. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι πια στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία. Αυτό είναι το χειρότερο”, είπε κλαίγοντας.

Ευδοκία Τσαγκλή Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα