Έβρος: Σε ύφεση η φωτιά μετά από 16 ημέρες

Έβρος: Σε ύφεση η φωτιά μετά από 16 ημέρες
Φωτιά στον Έβρο Eurokinissi

Σε ύφεση βρίσκεται στο σύνολό του πύρινου μετώπου η φωτιά στον Έβρο μετά από 16 ημέρες, οριοθετημένη κατά 80% εντός της περιμέτρου της και με μικρές ενεργές καύσεις στις οποίες επιχειρούν οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Πυροσβεστική, καθώς σε ύφεση βρίσκεται πλέον στο σύνολό του πύρινου μετώπου η φωτιά στον Έβρο μετά από 16 ημέρες, οριοθετημένη κατά 80% εντός της περιμέτρου της και με μικρές ενεργές καύσεις στις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες.

Στην περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 82 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Ισίδωρος Μεσσηνίας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα