Εξάρχεια: Εισαγγελική έρευνα για τις παραλείψεις αρμοδίων σχετικά με τον 23χρονο

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Οι παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων αναφορικά με την κράτηση του 23χρονου κατηγορούμενο για δύο βιασμούς από 5 απόπειρες στα Εξάρχεια, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας που θα διενεργηθεί.

Εισαγγελική έρευνα γύρω από τις παραλείψεις αρμοδίων οργάνων σχετικά με την υπόθεση του 23χρόνου που κατηγορείται για δύο βιασμούς και 5 απόπειρες στα Εξάρχεια διενεργεί η ελληνική δικαιοσύνη.

Αφορμή για τη νέα έρευνα που διενεργεί εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας στάθηκε το γεγονός ότι οι Εισαγγελείς δεν ενημερώθηκαν για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο ως όφειλαν τα αρμόδια όργανα, μετά την αποφυλάκιση του.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Με το ίδιο βούλευμα τέθηκαν στον κατηγορούμενο η εξής περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης διαμονής του στην δομή Μαλακάσας και τις υποχρεώσεις εμφανίσεις στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του την πρώτη, 10η και 20ή ημέρα εκάστου μηνός.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ενημέρωσε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα όπου όφειλε ο εν λόγω κατηγορούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος. Η υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο. Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας».

Ως προς την εισαγγελική έρευνα για το Αστυνομικό Τμήμα, θα ερευνηθεί εάν έγιναν ενέργειες για την τήρηση των περιοριστικών όρων αφετέρου εάν και με ποιο τρόπο έγινε η ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών ότι ο 23χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις πρώτες ημέρες της αποφυλάκισης του.

Ως προς την απολογία του ενώ ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, φέρεται ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες ζητώντας να ανοίξουν τις κάμερες για να αποδειχθεί ότι δεν έκανε αυτός τίποτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα