Εξάρχεια: Έβδομη καταγγελία για τον 23χρονο – “Αν βγω, θα θέλω να πάω ξανά με γυναίκα”

Διαβάζεται σε 3'
Εξάρχεια
Εξάρχεια EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κυνικός κι αμετανόητος ο 23χρονος δράστης που παραδέχεται τις πράξεις του αλλά δεν μετανιώνει γι’ αυτές. “Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα και πήγα”.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον 23χρονο δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων σε Εξάρχεια, Γκύζη και Γλυφάδα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα δίωξη για βιασμό και για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, σε βαθμό κακουργήματος και για απλή σωματική βλάβη και απειλή, σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Στις Αρχές προέκυψε και έβδομη καταγγελία για την δράση του, ενώ οι αστυνομικοί φοβούνται πως αν και όταν δοθεί εισαγγελική εντολή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα θύματά του που θα τον αναγνωρίσουν.

Η νέα καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που ερευνά την υπόθεση, έγινε χθες στις 9 το βράδυ, από μία 31χρονη, η οποία όπως ανέφερε, ο δράστης την ακολούθησε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι, για αρκετά λεπτά και μάλιστα την απείλησε, από την συμβολή των οδών Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και Φραντζή στα Εξάρχεια, μέχρι τη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Καλλιδρομίου. Ο δράστης σταμάτησε να την ακολουθεί, όπως είπε, όταν η παθούσα έφτασε σε σημείο όπου υπήρχαν πολλοί περαστικοί.

Μετά έως τώρα στοιχεία λοιπόν, ο 23χρονος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επτά σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες, στο χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου, με τις απανωτές στην περιοχή του κέντρου από τις 15-20 Νοεμβρίου.

“Αν βγω θα θέλω να πάω ξανά με γυναίκα”

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την σύλληψή του από την Πλατεία Κάνιγγος, ο δράστης εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών αλλά και ενώπιον του εισαγγελέα, εντελώς κυνικός, όπου ουσιαστικά εμφανίστηκε αμετανόητος και προσπάθησε να εκλογικεύσει την παράλογη πρακτική του λέγοντας: «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα και πήγα και αν βγω θα θέλω να πάω ξανά με γυναίκα».

Βεβαίως, αυτή η στάση του προκύπτει και από τον τρόπο που έχει λειτουργήσει, αφού συνελήφθη τον Αύγουστο του 2022 και προφυλακίστηκε για απόπειρα βιασμού σε βάρος μία ηλικιωμένης γυναίκας στον Άλιμο και αποφυλακίστηκε έναν χρόνο μετά, παραβιάζοντας όλους τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όπως η διαμονή του στην δομή Μαλακάσας που ουδέποτε πήγε αλλά και η συχνή του εμφάνιση στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο Τμήμα δεν τον αναζήτησε ποτέ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος Σύρος είχε λάβει άσυλο όταν ήταν 15 ετών και άδεια προσωρινής διαμονής έως το 2021 η οποία έληξε τότε, χωρίς ανανέωση και άρα από τότε βρίσκεται παρανόμως στη χώρα.

Στο σημείο αυτό δημιουργεί εύλογες απορίες η στάση αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, καθώς την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη για πρόκληση φθορών στην περιοχή του Μοναστηρακίου πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος παρότι δεν διέθετε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο στην κατοχή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα