Φαίη Μπακογιώργου: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενες

Διαβάζεται σε 2'
Ευελπίδων
Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISI

Ενώπιον της Ανακρίτριας βρέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη. Αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα.

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου αναμένεται πλέον να απολογηθούν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της κοπέλας, το σώμα της οποίας βρέθηκε τυλιγμένο με μια κουβέρτα, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν από την 15η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που είχαν έστω μερική γνώση των όσων συνέβαιναν στην κοπέλα αλλά και η προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, έδωσε στις αρχές τις απαραίτητες αρχικές ενδείξεις.

Τα εντάλματα

Ωστόσο, αυτό που ώθησε τις αρχές στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τα τρία αυτά πρόσωπα ήταν -κατά τις ίδιες πληροφορίες- το ενδεχόμενο τέλεσης νέων πράξεων.

Αναφορικά με την ανθρωποκτονία, στο κατηγορητήριο τονίζεται η δράση τους, καθώς -όπως καταγράφεται- οι τρεις τους τύλιξαν και πέταξαν το πτώμα στα σκουπίδια ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ ως προς την εμπορία ανθρώπων αναφέρεται η «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων».

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα, ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του θύματος: ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Ως προς την υπόθεση της ηλικιωμενης που φέρεται να φρόντιζε η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά, έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία στην οποία ερευνώνται τα απορία θανάτου της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα