Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών: “Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων εδώ και 1 μήνα”

Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών: “Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων εδώ και 1 μήνα”
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού. Louisa Gouliamaki/AP

Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών στις Σέρρες εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με καταγγελία που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος. Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.

Πουθενά στο νομό Σερρών εδώ και περίπου ένα μήνα δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19 για τις ηλικίες 80+, ούτε άνοιξαν νέα ραντεβού την Παρασκευή 12/2 για τους ασθενείς ηλικίας 75+, όπως συνέβη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αναφέρει σε καταγγελία που δημοσίευσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, στην καταγγελία αναφέρεται ότι για τους ασθενείς ηλικίας 60-64 ετών που άνοιξε το σύστημα για εμβολιασμό με το νέο εμβόλιο της AstraZeneca, στον νόμο Σερρών υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μόνο στα Κέντρα Υγειας Νιγρίτας και Νέας Ζίχνης

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών και με την πρόσβαση που έχουμε ως φαρμακοποιοί στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρισης ασθενών σε ραντεβού εμβολιασμού COVID-19 ότι:

Για τον νόμο Σερρών εδώ και περίπου ένα μήνα δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού πουθενά στον νομό για τις ηλικίες 80+ (γεννηθείς έως το 1941) ούτε άνοιξαν νέα ραντεβού την Παρασκευή 12/2 για τους ασθενείς 75+ (γεννηθείς έως το 1946) όπως συνέβη στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας.

Επίσης για τους ασθενείς ηλικίας 60-64 ετών που άνοιξε το σύστημα για εμβολιασμό με το νέο εμβόλιο της AstraZeneca, στον νόμο Σερρών υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μόνο στα Κέντρα Υγειας Νιγρίτας και Νέας Ζίχνης.

Θεωρούμε την ενημέρωση των πολιτών του νομού Σερρών καθήκον μας, καθώς η πληροφορία ότι έχουν έρθει παντού νέα εμβόλια δημιουργεί καθημερινά αφόρητη πίεση στα Φαρμακεία των Σερρών και επιπλέον όγκο εργασίας στην προσπάθεια μας να εξηγήσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα στους ασθενείς που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Κάτι για το οποίο τονίζουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε ή δυνατότητα παρέμβασης έχουμε ως φαρμακοποιοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα