Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενος θετικός στον κορονοϊό – Σε καραντίνα μία πτέρυγα

Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενος θετικός στον κορονοϊό – Σε καραντίνα μία πτέρυγα
ΦΥΛΑΚΕΣ Eurokinissi

Πρόκειται για έναν 33χρονο Λίβυο κρατούμενο ο οποίος βγήκε θετικό στο πρώτο τεστ και αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου τέστ-Ήδη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα

Σε λήψη μέτρων προχωρούν οι Αρχές στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορονοϊού. Πρόκειται για έναν 33χρονο Λίβυο κρατούμενο, ο οποίος εμφάνισε πονόλαιμο και δέκατα και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο «Σωτηρία», όπου και νοσηλεύεται, αφού το πρώτο τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκε θετικό.

Επίσημα οι Αρχές θα αναμένουν και το δεύτερο τεστ τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά την Τετάρτη (24/6), αν και συνήθως το δεύτερο γίνεται απλά προς επιβεβαίωση, ωστόσο ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα με ιχνηλάτηση κρατουμένων και προσωπικού με το οποίο είχε έρθει σε επαφή.

Έχουν ενημερωθεί σχετικά οι Φυλακές από τον ΕΟΔΥ όπως και το Μεταγωγών, προσωπικό του οποίου τον μετέφερε στο νοσοκομείο και ήδη έχουν περιοριστεί σε άλλο χώρο από τους υπόλοιπους κρατουμένους οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί αλλά και όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους και όλοι θα υποβληθούν σε σχετικές εξετάσεις.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και μπήκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο 35χρονος.

Με τα αποτελέσματα της Τετάρτης αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις τόσο για το περιστατικό όσο και για το αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα