Φονικό στα Ανώγεια: Ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά η εμπλοκή των δύο όπλων

Φονικό στα Ανώγεια: Ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά η εμπλοκή των δύο όπλων
Αστυνομικές δυνάμεις στα Ανώγεια. Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση των καλύκων από το σημείο της συμπλοκής με τα δύο όπλα παρέδωσαν οι δύο οικογένειες στις Αρχές. Αναμένεται η απάντηση για το DNA στις βολίδες

Ταυτοποιήθηκε από την βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και έλαβε το μεσημέρι τις απαντήσεις η Ασφάλεια Ρεθύμνου, η εμπλοκή των δύο όπλων που παραδόθηκαν και από τις δύο οικογένειες των θυμάτων στην Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ο ένας κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο με το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη και οι υπόλοιποι κάλυκες με το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Καλομοίρη.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ των συγχωριανών και βεβαίως ότι και η μία πλευρά και η άλλη ενεπλάκησαν σε πυροβολισμούς.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί από την ανάλυση DNA που εκκρεμεί είναι η γενετική ταυτοποίηση από τα υπολείμματα αίματος στις βολίδες για το ποιες σφαίρες ποιου όπλου στέρησαν την ζωή στα δύο θύματα. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στην περίπτωση του πατέρα Καλομοίρη, η βολίδα δεν έμεινε στο σώμα του, αλλά προκάλεσε διαμπερές τραύμα, βρέθηκε στο σημείο και μεταφέρθηκε για εργαστηριακή ανάλυση.

Από εκεί θα προκύψει αν αυτή η σφαίρα προέρχεται από το όπλο του Ξυλούρη. Αυτό που είναι εντελώς διαπιστωμένο πλέον από τους κάλυκες, είναι ότι και τα δύο όπλα πυροδοτήθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και συγκεκριμένα μία φορά του Ξυλούρη και οι υπόλοιπες από τον Καλομοίρη, όπως άλλωστε προέκυπτε και από την έως τώρα προανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα