Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζει η εικόνα από τη μεταφορά νεογνών στην Καβάλα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζει η εικόνα από τη μεταφορά νεογνών στην Καβάλα
Μεταφορά νεογνών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λόγω της φωτιάς Glomex / OPEN

Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα τα έντεκα νεογνά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς. Νοσηλευτής περιγράφει τις δραματικές στιγμές.

Σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν οι ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μετά από την εκκένωσή του.

Το ferry boat, επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης (22/08), ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά τον περίβολο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του.

Δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εντός και εκτός του πλοίου, αρκετοί εξ αυτών σε σκηνές, ενώ νωρίτερα συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.

Στις 11 περίπου το πρωί της Τρίτης, το Αδαμάντιος Κοραής απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Καβάλα, προκειμένου οι ασθενείς να μεταφερθούν στο εκεί νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα με ασφάλεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα έντεκα νεογνά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΝΑ).

Νοσηλευτής του ΠΝΑ μίλησε στο OPEN και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησαν εργαζόμενοι και ασθενείς: “Η φωτιά είχε φτάσει πάνω από το Πανεπιστήμιο, πλησίαζε στο Νοσοκομείο, συνθήκες πολέμου πραγματικά. Απίστευτες συνθήκες. Έγιναν πολύ γρήγορα όλα, στο πλαίσιο του δυνατού. Οι φλόγες έφτασαν σχεδόν στην πύλη τα ξημερώματα. Η κάπνα ήταν τόσο έντονη, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις” είπε.

“Μεταφέρθηκαν ταυτόχρονα στα γύρω νοσοκομεία τα βαριά περιστατικά και κάποια πρόωρα βρέφη που ήταν σε θερμοκοιτίδες. Φύγανε πρώτα τα νεογνά με τα ασθενοφόρα. Ακολούθησαν οι ενήλικες που ήταν πιο βαριά περιστατικά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και υπόλοιποι ασθενείς” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα