Φωτιά στο Παπανικολάου: Ένας άνδρας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες – Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Φωτιά στο Παπανικολάου: Ένας άνδρας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες – Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας
Φωτιά στο Παπανικολάου INTIME

Γενικά προβλήματα συμπεριφοράς είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που έβαλε τη φωτιά στο νοσοκομείο. Διερευνάται αν την προκάλεσε με τσιγάρο ή αυτοπυρπολήθηκε.

Άγνωστα παραμένουν τα ακριβή αίτια της φωτιάς που προκάλεσε ένας άνδρας, ασθενής του νοσοκομείου “Παπανικολάου” στον θάλαμο covid της Πνευμονολογικής Κλινικής, όπου και νοσηλευόταν.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στα κλινοσκεπάσματα, ενώ περιορίστηκε στον συγκεκριμένο θάλαμο, όπου συνολικά νοσηλεύονταν τρία άτομα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει τη ζωή του και τα άλλα δύο να τραυματιστούν, φέροντας βαριά εγκαύματα. Ένα εξ αυτών μάλιστα έχει διασωληνωθεί.

Φωτιά στο Παπανικολάου INTIME

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με το θύμα κάνουν κάνουν λόγο για άνδρα, Πομάκο στη καταγωγή με γενικά προβλήματα συμπεριφοράς στο νοσοκομείο.

Όσο για τα αίτια της φωτιάς, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτή προκλήθηκε από τσιγάρο ή αν το θύμα αυτοπυρπολήθηκε, ενώ η διερεύνησή τους γίνεται με δυσκολίες, από τη στιγμή που οι μάρτυρες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και κατά συνέπεια είναι δύσκολο να αντληθούν πληροφορίες από τους ίδιους.

Η πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει συνολικά 35 άτομα, όλοι ασθενείς.

Οι αρχικές πληροφορίες από την Πυροσβεστική ανέφεραν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Β’ Πνευμονολογική πτέρυγα, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και συγκεκριμένα στους θαλάμους covid, όταν, ασθενής που νοσηλευόταν στον θάλαμο έβαλε φωτιά στις πιτζάμες του, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί στα κλινοσκεπάσματα. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον συγκεκριμένο θάλαμο, όπου λίγο αργότερα το άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο

thestival.gr

Λίγο νωρίτερα, ο Διευθυντής της Κλινικής Δ. Χλώρος, περιέγραψε την κατάσταση εντός του νοσοκομείου: “Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τους καπνούς. Είμαι κλεισμένος στο γραφείο μου και προσπαθώ να πάρω αέρα από τα παράθυρα”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως στη συγκεκριμένη πτέρυγα νοσηλεύονται πολλοί ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα: “Σίγουρα θα υπάρχουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι ασθενείς παραμένουν μέσα στη μονάδα. Δεν έχει γίνει ακόμα εκκένωση. Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί”.

thestival.gr

Εν συνεχεία, ο κ. Χλωρός είπε: “Κινδυνέψαμε όλοι. Και οι ασθενείς και το προσωπικό. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη φωτιά. Είναι πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό. Έχουμε να κάνουμε με ένα παλιό νοσοκομείο και με ένα κτίριο που δεν είναι ασφαλές”.

Μάλιστα, ο Διευθυντής της Κλινικής ανέφερε ότι η φωτιά πιθανότητα προκλήθηκε από νοσηλευόμενο: “Ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά”, είπε στο Open ο Διαμαντής Χλώρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορονοϊό: “Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους ασθενείς”.

Δείτε βίντεο που ανήρτησε ο φύλακας του νοσοκομείου, Βαγγέλης Χριστοφορίδης:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα