Φωτιά στον Έβρο: Ανείπωτη καταστροφή – “Θα χρειαστούν μέρες μέχρι να σβήσει”

Φωτιά στον Έβρο: Ανείπωτη καταστροφή – “Θα χρειαστούν μέρες μέχρι να σβήσει”
Φωτιά στον Έβρο AP

Σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου είναι τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο που συνεχίζει να καίει για 16η μέρα στην περιοχή. Κάηκαν περισσότερα από 880.000 στρέμματα δάσους.

Στα δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Λευκίμης και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου συνεχίζουν σήμερα τις επιχειρήσεις κατάσβεσης οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο.

Με το πρώτο φως της ημέρας η δυναμική και των δύο μετώπων έχει μειωθεί ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας η αύξηση της έντασης του πύρινου μετώπου της Λευκίμης δυσχέραινε το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες απέτρεψαν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό καθώς και την περαιτέρω εξάπλωσή της.

Η «καθήλωση» του μετώπου της πυρκαγιάς έχει επιτευχθεί και στο μέτωπο στα βόρεια του Σουφλίου όπου μηχανήματα έργου συνεχίζουν αδιάλειπτα τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Περισσότερα από 880.000 στρέμματα δάσους κατέκαψαν οι φωτιές στον Έβρο.

Σε ό,τι αφορά στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ανέρχονται σε 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος εννέα πυροσβεστικών αεροσκαφών και οκτώ ελικοπτέρων.

Αρτοποιός: Θα χρειαστούν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

Όπως τόνισε η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Θέλοντας να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της πυροσβεστικής, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος έρποντας προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα