Φωτιές: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στον Έβρο – Μεγάλη πυρκαγιά στα Φάρσαλα

Φωτιές: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στον Έβρο – Μεγάλη πυρκαγιά στα Φάρσαλα
Φωτιά στον Έβρο AP

Δυστυχώς οι φόβοι για τους νότιους ανέμους στον Έβρο βγήκαν αληθινοί, αφού σπρώχνουν το μέτωπο από τον Κοτρωνιά προς Γιαννούλη και Σιδηρώ, όπου εκδόθηκαν και εντολές εκκένωσης. Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του Σουφλίου.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Έβρου. Δυστυχώς οι φόβοι για τους νότιους ανέμους βγήκαν αληθινοί, αφού σπρώχνουν το μέτωπο από τον Κοτρωνιά προς Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Στις 14:15, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σουφλί Έβρου και στις 14:19 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου.

Το βράδυ της Τετάρτης, δε, ήχησε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους σε Δαδιά και Σουφλί να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην περιοχή επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αρκετοί νεαροί κάτοικοι παρέμειναν στην περιοχή και παρακολουθούσαν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες για την ανάσχεσή της.

Φάρσαλα: Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση

Την ίδια στιγμή, στο Τσικράκι Φαρσάλων ξέσπασε νέα φωτιά σε δασική έκταση, με τις επίγειες δυνάμεις να ενισχύονται.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύσβατη δασική περιοχή με πουρνάρια και συστάδες πεύκων, χωρίς όμως να απειλεί οικισμούς.

Στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ νωρίτερα ρίψεις πραγματοποίησαν από αέρος πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην Πάρνηθα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν μικρές αναζωπυρώσεις κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Πισσώνα Εύβοιας.

Σαράντα επτά νέες φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη, που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη, που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη, που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες, που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με έξι οχήματα, που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα