Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια Eurokinissi

Η Τουρκία θα στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για την καταπολέμηση των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Η Τουρκία θα συνδράμει με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο τις προσπάθειες των κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα. Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» αναφέρεται στην ανάρτηση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας στο Twitter.

Σημειώνεται έχουν συνδράμει διμερώς η Ιορδανία και το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ενώ εναέρια συνδρομή έχουν παράσχει, στο πλαίσιο αντίστοιχου αιτήματος που έχει υποβληθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, η Ιταλία και η Γαλλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα