Γερμανία: Η Lufthansa αποπλήρωσε τα δάνεια που είχε λάβει για την πανδημία

Γερμανία: Η Lufthansa αποπλήρωσε τα δάνεια που είχε λάβει για την πανδημία
Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa AP

Νωρίτερα από το προγραμματισμένο η Lufthansa εξόφλησε τα δάνεια που είχε πάρει από το γερμανικό κράτος για την πανδημική κρίση.

Η Lufthansa αποπλήρωσε – και μάλιστα νωρίτερα από το προγραμματισμένο – την οικονομική βοήθεια που έλαβε από το γερμανικό κράτος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Παρασκευή η εταιρία ανακοίνωσε ότι ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατατέθηκε στο Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση, ενώ κεφάλαια που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ακυρώθηκαν. Το κράτος εξακολουθεί πάντως να κατέχει μερίδιο 14% της εταιρίας.

Η Lufthansa είχε κατά τη διάρκεια της κρίσης διαπραγματευτεί πακέτο διάσωσης συνολικής αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ – 3 δισεκατομμύρια ως δάνειο από την κρατική Τράπεζα Ανάπτυξης KfW και 6 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο WSF.

Το Ταμείο σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές του το νωρίτερο σε πέντε μήνες, αλλά όχι αργότερα από τον Οκτώβριο του 2023. Ο όμιλος της Lufthansa είχε ήδη εξαγοράσει τα υπόλοιπα δύο δισεκατομμύρια από το δάνειο της KfW ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πώς κατέστη εφικτή η πληρωμή

Η ταχεία αποπληρωμή κατέστη εφικτή κυρίως «χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, στην γρήγορη αναδιάρθρωση και τον μετασχηματισμό της λειτουργίας της εταιρίας, αλλά και στην εμπιστοσύνη των αγορών», ανέφερε η Lufthansa, η οποία από τον Νοέμβριο του 2020 έχει εκδώσει αρκετά ομόλογα, δανειζόμενη χρήματα από επενδυτές. Τον Οκτώβριο η αεροπορική εταιρία εξέδωσε επίσης νέες μετοχές και εισέπραξε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt, ο επικεφαλής του ομίλου Κάρστεν Σπορ ευχαρίστησε εκ μέρους των εργαζομένων την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους φορολογούμενους, οι οποίοι «στη χειρότερη κρίση στην ιστορία της εταιρίας, μας έδωσαν προοπτική για το μέλλον».

Ως αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Σπορ, «καταφέραμε να διασώσουμε περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα