Για διατάραξη οικιακής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων κατηγορείται η Ιωάννα Κολοβού

Διαβάζεται σε 7'
Συγκέντρωση υπέρ της Ιωάννας Κολοβού
Συγκέντρωση υπέρ της Ιωάννας Κολοβού EUROKINISSI

Ελεύθεροι αφέθηκε η χαμηλοσυνταξιούχος Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της, τους οποίους τους συνέλαβαν και οδήγησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την έξωση. Στις 5 Φεβρουαρίου η δίκη.

Τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων απέδωσε η Δικαιοσύνη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η Ιωάννα Κολοβού μετά από μάχες για να μη χάσει το σπίτι της, τελικά βρέθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού, που απέκτησε το σπίτι με πλειστηριασμό.

Η Ιωάννα Κολοβού
Η Ιωάννα Κολοβού EUROKINISSI

Η δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου. Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Πρωτούλης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της δημοσιογράφου, η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, περνώντας στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη, ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της κ. Κολοβού, που είχε διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως η βίαιη έξωση της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της από το σπίτι τους, στην περιοχή του Ζωγράφου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πλήθος φορέων με ανακοινώσεις τους καλούν σήμερα, Τετάρτη (24/1), σε συγκέντρωση στις 18.30 στην οδό Αβύδου 146 στου Ζωγράφου.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άφησε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία

“Τα σημερινά γεγονότα, όπως και αυτά πριν από ένα μήνα, με την έξωση οικογένειας αναπήρων παρουσία των ΜΑΤ, θα είναι σκηνές αλλεπάλληλες από ένα δυστοπικό μέλλον, αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή“, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε δήλωση της “για τη βίαιη έξωση” της Ιωάννας Κολοβού.

Η κυρία Αυγέρη σημειώνει ότι “ο πτωχευτικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης” και ότι “τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας σέρβις στους servicers, δεν αξιοποίησε καν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας”.

ΚΚΕ: Κρεσέντο καταστολής με εντολή της κυβέρνησης

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο παρίστανε για μία ακόμη φορά τον εγγυητή της βελτίωσης της καθημερινότητας του λαού, των “δικαιωμάτων” και της “ισότητας”, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έσπαγαν με πριόνι την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου Ι. Κολοβού, συνελάμβαναν σαν στυγνούς εγκληματίες την ίδια και τον γιο της, που είναι άτομο με αναπηρία, και χτυπούσαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να μην ξεσπιτωθεί μια φτωχή οικογένεια” αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του “για το όργιο καταστολής και την έξωση χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου”.

Το ΚΚΕ “καταγγέλλει το κρεσέντο καταστολής με εντολή της κυβέρνησης, που πατάει στο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς, το οποίο έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ι. Κολοβού και του γιου της βρίσκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θ. Παφίλης, έχει πραγματοποιήσει παρέμβαση για το θέμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη” προσθέτει και τονίζει καταλήγοντας:

“Απαιτούμε να αφεθούν εδώ και τώρα ελεύθεροι οι συλληφθέντες! Να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η λαϊκή αλληλεγγύη. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!”.

Στο πλευρό της Ιωάννας Κολοβού και η ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη στήριξή του στην Ιωάννα Κολοβού, “η οποία πετάχτηκε το πρωί έξω από το σπίτι της, προκειμένου να υπηρετηθεί η άδικη πολιτική των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Μια χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και μάλιστα μονογονεϊκή οικογένεια, πετάγεται από το σπίτι της και οδηγείται σαν τον εγκληματία στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την παρέμβαση της πολιτείας, όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να μην ζουν τον εφιάλτη και χάνουν το σπίτι τους ευάλωτοι συνάνθρωποί μας”.

ΠΑΜΕ: Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:

“Οι εξώσεις από λαϊκές- εργατικές κατοικίες δεν θα περάσουν! Θα πάρουν οργανωμένη και μαζική απάντηση.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με όχημα της πυροσβεστικής, προχώρησαν στην έξωση και στη σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιού της, από το σπίτι τους στου Ζωγράφου. Επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά, γκλόμπ και ασπίδες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα.

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος πλήρως εχθρικό με τις ανάγκες τους. Στενάζουν από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τις συνθήκες ζωής που την καταντούν αβίωτη. Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη”.

ΟΕΝΓΕ: Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι η Ι. Κολοβού και ο γιος της

Η ΟΕΝΓΕ καλεί στην απογευματινή συγκέντρωση και αναφέρει πως, “καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στου Ζωγράφου, οι οποίοι εναντιώνονταν στην έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της έξωσης και της βίαιης απομάκρυνσης της οικοσκευής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε βάρος της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια των funds και των τραπεζιτών”.

ΕΙΝΑΠ: Τους έχουν στο αυτόφωρο σαν κοινούς εγκληματίες

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που επίσης καλείς τη συγκέντρωση, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: “καταδικάζει τη νέα επιχείρηση έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από την κατοικία της στου Ζωγράφου καθώς και την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στου Ζωγράφου, οι οποίοι εναντιώνονταν στην έξωση.

Σαν τους κλεφτές, κυβέρνηση, ΜΑΤ και τα κοράκια των τραπεζών πέταξαν έξω από το σπίτι τη χαμηλοσυνταξιούχο και το γιο της. Τους έχουν στο αυτόφωρο σαν κοινούς εγκληματίες επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στην πρώτη κατοικία.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της! Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της έξωσης».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων επισημαίνουν:

“Είναι αδίστακτοι! Νέα γκανγκστερική επιχείρηση για να πετάξουν απ’ το σπίτι της μικροσυνταξιούχο μάνα μαζί με τον ανάπηρο γιο της. Αυτή τη φορά το τερμάτισαν!

Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που χτύπαγαν απρόκλητα γυναίκες και παιδιά που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στην Ιωάννα και στον ανάπηρο γιό της αφού τους έπνιξαν στα χημικά, έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν μητέρα και γιο με την διαδικασία του αυτοφώρου περί διατάραξη οικογενειακής γαλήνης στο σπίτι τους. Όλα αυτά για να στηριχτεί η ανάπτυξη, τα κοράκια των τραπεζών και τα funds”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα