Γιάννης Μιχαηλίδης: Σε κίνδυνο η ζωή του – Πώς θα κινηθούν οι δικηγόροι του

Γιάννης Μιχαηλίδης: Σε κίνδυνο η ζωή του – Πώς θα κινηθούν οι δικηγόροι του
Πορεία διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη Eurokinissi

Οι 67 ημέρες απεργίας πείνας, το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης και οι επόμενες κινήσεις από τους συνήγορους του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης συμπληρώνει 67 ημέρες απεργίας πείνας. Έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο διεκδικώντας τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του νόμου και την υφ’όρων απόλυσης του. Ωστόσο, η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε απέναντί του, αρνούμενη να αποδεχθεί ότι ο αναρχικός πρέπει να αποφυλακιστεί.

Αν και έχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να γίνει δεκτό το αίτημα του, το δικαστικό συμβούλιο την ίδια ώρα που οι γιατροί απηύθυναν παράκληση για μια θετική έκβαση, προτίμησε να αναδείξει μόνο την απόδραση του 2019 ως στοιχείο ότι πρόκειται για «προσχηματική καλή συμπεριφορά».

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, σημασία δεν έχει η προσπάθεια του να μορφωθεί ούτε και ότι από την επιστροφή του στη φυλακή έχει δείξει καλή διαγωγή, χωρίς πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα.

Απεναντίας «δεν κρίνονται ικανά να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα». Η κρίση των δικαστών δε «στηρίζεται σε σταθερή βάση, την οποία ο ίδιος ο κρατούμενος δημιουργούσε, δοκιμαζόμενος κατά το χρόνο της ελεύθερης διαβίωσης του, που παρανόμως ανέκτησε με την απόδραση του, ενώ γνώριζε πολύ καλά τις δυσμενείς συνέπειες της μη συμμόρφωσης του με την νομιμότητα, που τελικά τις αποδέχτηκε επιλέγοντας συνειδητά και με διάρκεια τη σοβαρή εγκληματική δράση».

Οι επόμενες κινήσεις

Η «απάντηση» από την πλευρά του Γ. Μιχαηλίδη δεν έχει δοθεί. Οι συνήγοροι του Θ. Μαντάς και Γ. Κακαρνιάς θα συνεχίσουν κάθε δικονομική προσπάθεια, όπως οι ίδιοι δήλωσαν χθες μετά την απόρριψη του αιτήματος από το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας. «Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί λύση και μέσω της κυβερνητικής οδού, ενώ ακόμα δεν είναι βέβαιο αν ο Γ. Μιχαηλίδης θα σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση του ή όχι, βάζοντας σε κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία του.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως το κύμα αλληλεγγύης υπέρ του απεργού πείνας συνεχίζει ακλόνητο, πραγματοποιώντας πορείες συμπαράστασης ανά την Ελλάδα. Πορείες που αντιμετωπίζονται με αναίτια αστυνομική βία, την ίδια ώρα που οι θεράποντες ιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρουν μπορεί να λάβει χώρα ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο. «Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο» ανάφερε η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελία Βεργοπούλου λίγη ώρα πριν γίνει γνωστό η άρνηση για αποφυλάκιση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα