Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο δράστης

Διαβάζεται σε 4'
Γυναικοκτονία στο Μενίδι
Γυναικοκτονία στο Μενίδι INTIME

Συνελήφθη ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι, αφότου οι αστυνομικές δυνάμεις τον εντόπισαν στην περιοχή της Φυλής

Στη σύλληψη του δράστη της γυναικοκτονίας στο Μενίδι προχώρησαν οι αρχές στην περιοχή της Φυλής το απόγευμα της Πέμπτης (16/5).

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φυλής που τον αναζητούσαν από το πρωί, εντός νεοαναγειρόμενης οικοδομής κοντά στο Α.Τ. Φυλής. Ήταν υπό την επήρεια μέθης και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί την προανάκριση.

Ενδεικτικό της μανίας που επέδειξε ο δράστης είναι ότι, σύμφωνα με την νεκροψία, το θύμα δέχτηκε πάνω από 10 μαχαιριές.

 

«Θα σε σκοτώσω», «θα σας κάψω ζωντανούς όλους»

Μετά από μία κακοποιητική συμπεριφορά που κρατούσε σχεδόν μία δεκαετία η 40χρονη βρήκε άλλο σπίτι πριν δύο μήνες, το οποίο αγόρασε και μετακόμισε, στην περιοχή του Μενιδίου, μαζί με τον γιο και την κόρη της.

Το σπίτι αυτό το ανακάλυψε ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος μάλιστα στις 7 Μαΐου πήγε εκεί και άρχισε να περιφέρεται επίμονα έξω από αυτό. Όταν τον αντιλήφθηκε το θύμα, κατέβηκε κάτω ζητώντας του τον λόγο και ρωτώντας τι θέλει εκεί. Τότε ξέσπασε ακόμη ένα βίαιο επεισόδιο σε βάρος της στο οποίο παρενέβη η ανήλικη κόρη του θύματος και κλήθηκε η Αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της κόρης του θύματος, ο δράστης φέρεται να απείλησε κιόλας το θύμα λέγοντας της «θα δεις τι θα γίνει τώρα», «θα σε σκοτώσω» και «θα σας κάψω ζωντανούς όλους» απειλώντας εμμέσως και τα παιδιά τους.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο οδήγησαν το πρώην ζευγάρι στο αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών.

Το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, για παράβαση του νόμου «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με «Απλή Σωματική Βλάβη», «Απειλή» και «Εξύβριση».

Στην παθούσα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Το θύμα ενημερώθηκε και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε καθώς είχε βρει το νέο σπίτι που έμενε.

Ο 50χρονος κακοποιητής οδηγήθηκε την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η δικάσιμος προσδιορίστηκε για αύριο, Παρασκευή 17 Μαΐου.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα στο σημείο της δολοφονίας σήμερα, στον οποίο επιδείχτηκε φωτογραφία του από τους αστυνομικούς.

Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες ο δράστης είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013, το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ξανά. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 7 Μαΐου πλέον, ήταν το πιο πρόσφατο περιστατικό και σήμερα το πρωί, το καρτέρι θανάτου που έστησε ο δράστης στο θύμα καθώς εκείνη πήγαινε στη δουλειά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα