Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Συγκλονίζει η κατάθεση του φίλου της Κυριακής – “Την είδα μπρούμυτα μέσα στα αίματα”

Διαβάζεται σε 4'
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Συγκλονίζει η κατάθεση του φίλου της Κυριακής – “Την είδα μπρούμυτα μέσα στα αίματα”
INTIME

Ο αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του θύματος που την συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα, περιέγραψε στην κατάθεσή του όλα όσα του είχε εκμυστηρευτεί το θύμα για τον κακοποιητικό πρώην σύντροφό της.

Σοκαριστική αλλά και διαφωτιστική για όσα εκτυλίχθηκαν την μοιραία νύχτα που η άτυχη 28χρονη έχασε την ζωή της με πέντε μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της είναι η κατάθεση του φίλου της που την προέτρεψε να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα, όταν τη νύχτα της 1ης Απριλίου τον αντιλήφθηκαν να περιφέρεται έξω από το σπίτι της.

Ο φίλος της ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: «Από το 2013-14 μέχρι και το 2018-19 ήμουν σε σχέση με την Κυριακή. Με την Κυριακή είχαμε χωρίσει πάρα πολύ καιρό και δεν είχαμε επικοινωνήσει από τότε. Στις 25 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα χαιρετισμού στο δικό μου προφίλ στο Facebook. Συνομιλήσαμε καθώς είχαμε να τα πούμε αρκετό καιρό. Βρεθήκαμε στις 29 Μαρτίου σε μία καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους.

Εκεί μου είπε ότι είναι χωρισμένη από την σχέση της εδώ και δύο μήνες γιατί δεν περνούσε καλά. Το Σάββατο ξαναβρεθήκαμε και πήγαμε σε μία καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί μου είπε ότι χώρισε γιατί το άτομο που είχε σχέση γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός. Μερικές φορές μου διηγήθηκε, ότι έφευγε και από το σπίτι ενώ μου είπε ότι είχε κάνει και μήνυση και την είχε ανακαλέσει.

Ξαναβρεθήκαμε σήμερα (1η Απριλίου) κατά το απόγευμα και κατά τις 19:30-20:00, πήγαμε για καφέ στην Φυλή. Κατόπιν την κατέβασα προς το σπίτι με το αυτοκίνητό μου, όπου λίγο πριν την αφήσω, είδα έξω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών, όπου διέμενε, έναν άνδρα με μία άσπρη μοτοσικλέτα. Μόλις τον είδε μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και τον φοβόταν.

Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα να αναφέρει το γεγονός και ήρθαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, διότι αυτό θυμόμουν, εδώ κοντά στην περιοχή. Στάθμευσα το αμάξι μου, όπισθεν του κτιρίου του Τμήματος και ανεβήκαμε μαζί επάνω στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μου ζήτησε να κάτσω έξω από το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, διότι ήθελε να μπει μόνη και μου είπε να περιμένω. Όσο βρισκόταν στο γραφείο του Αξ.Υπ., όπου μίλαγε με κάποιες γυναίκες Αστυνομικούς, εγώ δεν άκουγα όλη την συζήτηση, αλλά κατάλαβα από τα λίγα που δεν μπορούσαν να ακούσω, ότι οι Αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση. Μόλις βγήκε από το γραφείο η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι Αστυνομικοί να κάνει μήνυση, πλην όμως αυτή δεν ήθελε και ότι θα έπαιρνε τηλέφωνο το «100» για να την συνοδεύσουν Αστυνομικοί στο σπίτι της».

«Έπεσε με άλμα πάνω της»

Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν καθώς περπατούσαν στο πεζοδρόμιο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, μόλις το θύμα αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη και γύρισε πίσω προς το Αστυνομικό Τμήμα σε μία ύστατη προσπάθεια να βρει προστασία, περιγράφει στη συνέχεια της κατάθεσής του ο αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του θύματος:

«Όταν κατεβήκαμε κάτω , στον δρόμο, πήρε το «100» τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό, δηλαδή ότι είναι ο πρώην φίλος της έξω από το σπίτι, ενώ έλεγε και που βρισκόμαστε ακριβώς, εκτιμώντας εγώ ότι το έλεγε κατόπιν ερωτήσεων των Αστυνομικών από το τηλέφωνο.

Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι.

Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισαν να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν Αστυνομικό που ήρθε και το κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης.

Όταν συνήλθα λίγο, είδα την Κυριακή χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πώς έγινε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα