Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης

Διαβάζεται σε 3'
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Η 28χρονη μιλάει με το 100 έξω από το ΑΤ, τη στιγμή που ο 39χρονος την κυνηγά και της επιτίθεται με μαχαίρι.

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες για την γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (01/04) στους Αγίους Αναργύρους έρχονται στην επιφάνεια, ενώ την ίδια στιγμή οπτικοακουστικό υλικό βλέπει το “φως” της δημοσιότητας.

Το μοιραίο βράδυ η 28χρονη Κυριακή μετέβη στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων μαζί με ένα φίλο της για να ζητήσει προστασία, καθώς φοβόταν τον βίαιο πρώην σύντροφό της, αλλά στη συνέχεια δολοφονήθηκε από τον 39χρονο, ακριβώς έξω το τμήμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 28χρονη ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιστρέψει στο σπίτι της με τη συνοδεία περιπολικού διότι φοβόταν να γυρίσει μόνη.

Ωστόσο, η αξιωματικός υπηρεσίας τής είπε πως θα έπρεπε να καλέσουν την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα, βγαίνοντας από το τμήμα, η κοπέλα να δολοφονηθεί την ώρα που μιλούσε από το κινητό της με το «100».

Ο δράστης τούς είχε ακολουθήσει έως και το Αστυνομικό Τμήμα, όπου λίγα μέτρα πιο πέρα έστησε το καρτέρι θανάτου.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, αποτυπώνεται η στιγμή που η 28χρονη βρίσκεται έξω από το ΑΤ και μιλάει στο τηλέφωνο με το «100», λέγοντας ότι κινδυνεύει.

Εκείνη τη στιγμή το θύμα αντιλαμβάνεται την παρουσία του 39χρονου, γυρνάει πλάτη και επιταχύνει το βήμα της για να ξαναμπεί στο ΑΤ. Ο δράστης μέσα σε δευτερόλεπτα την κυνηγά τρέχοντας και την μαχαιρώνει θανάσιμα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της γυναικοκτονίας

Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν για σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, κατοχή ναρκωτικών και βεβαίως για τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του το θύμα το 2020 για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία που αργότερα απέσυρε.

Είχε αποδεδειγμένα βίαιη προσωπικότητα και ήταν αποφασισμένος για τις πράξεις του, τις οποίες προσχεδίασε όπως όλα δείχνουν.

Ο ίδιος παρακολουθούσε το θύμα του επί δύο ημέρες έξω από το σπίτι της, όπως αντιλήφθηκε η 28χρονη, κάτι που ανέφερε στην Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, όπου αναζήτησε βοήθεια.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο – Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία

“Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί” – Η απάντηση της Άμεσης Δράσης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, από χτες η Ελληνική Αστυνομία που έχει ακούσει το ηχητικό του άτυχου θύματος με τον τηλεφωνητή του 100, έχει πληροφορηθεί ότι, όταν η κοπέλα ζητάει περιπολικό για να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, δίνει την εξοργιστική απάντηση: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Μάλιστα, εξοργίζει η συμπεριφορά του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης που καταγράφει την καταγγελία της 28χρονης, την ώρα που η ίδια ζητάει βοήθεια γιατί φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα, ακούγεται αγενής.

Τι εξετάζει η ΕΔΕ

Ένα από τα βασικά ζητήματα που εξετάζει η ΕΔΕ -και κατ’ επέκταση η προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο εισαγγελέας- είναι οι χειρισμοί των εμπλεκόμενων αστυνομικών τη μοιραία νύχτα, αν ακολουθήθηκαν οι προβλέψεις των σχετικών πρωτοκόλλων και αν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Βεβαίως, εκ του αποτελέσματος, προφανώς κάτι δεν λειτούργησε σωστά για να υπάρξει αυτή η τραγική κατάληξη.

Ένα βασικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι εμπλεκόμενες αξιωματικοί είναι γιατί δεν προχώρησαν οι ίδιες στην κλήση του περιπολικού στην Άμεση Δράση παρά την πρόθεση της καταγγέλλουσας να το πράξει η ίδια. Στο σημείο αυτό, ίσως, να μην είχε γίνει απόλυτα διακριτός ο ενδεχόμενος κίνδυνος που αντιμετώπιζε το θύμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα