Γλυφάδα: Στις κλήσεις του 76χρονου δράστη επικεντρώνονται οι αρχές

Διαβάζεται σε 4'
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα EUROKINISSI

Την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του δράστη στη Γλυφάδα για να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι τελευταίες επικοινωνίες του αναμένεται να ζητήσουν οι αρχές.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται οι καταθέσεις μαρτύρων, που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στη ναυτιλιακή εταιρία και για τη σχέση του δράστη και αυτόχειρα με τους επιχειρηματίες της οικογενειακής εταιρείας, αλλά και των κλήσεων που πραγματοποίησε πριν το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα.

Για τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ξεκάθαρο από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ότι στόχος του δράστη ήταν η συνιδιοκτήτρια της εταιρίας, που αρχικά διαπληκτίστηκε με το δράστη, κατέφυγε στον ημιώροφο για να γλιτώσει, αλλά δυστυχώς ο δράστης την τραυμάτισε και τελικά τη σκότωσε, στο γραφείο του γαμπρού της, όπου έπεσε και εκείνος νεκρός, όπως και ο πρώην καπετάνιος που προσπάθησε να πάρει την καραμπίνα από το δράστη.

Στον καυγά που είχε ο δράστης με τη συνιδιοκτήτρια ακούστηκε να φωνάζει «θα με πετάξετε έξω από το σπίτι;». Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αφορμή για το φονικό ήταν το γεγονός ότι είχε ζητηθεί προσφάτως από τον Αιγύπτιο να φύγει από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει να μένει στη Γλυφάδα, αλλά όπως λένε ρόλο έπαιξε και η απόλυση του από την εταιρία πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Δηλαδή αναφέρουν ότι ο δράστης ίσως να ένοιωσε ότι ύστερα από τόσο χρόνια που δούλευε με αφοσίωση και ήταν πολύ κοντά στην οικογένεια, θα βρεθεί μόνος στο δρόμο.

Για τα οικονομικά του δράστη και αυτόχειρα αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι η μητέρα της οικογένειας των εφοπλιστών, όπου εργαζόταν για χρόνια ο 76χρονος, πριν φύγει από τη ζωή του είχε αφήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εταιρία αναφέρει ότι όταν απολύθηκε πέρσι είχε λάβει αποζημίωση σχεδόν 75.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί δεν θα ζητήσουν σε αυτή τη φάση άρση του τραπεζικού απορρήτου του 76χρονου, γιατί όπως τονίζουν, δεν έχει ερευνητικό ενδιαφέρον για αυτούς κάτι τέτοιο. Αντίθετα, θα ζητηθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι τελευταίες επικοινωνίες του δράστη.

Η έρευνα συνεχίζεται και για την προέλευση των δυο παλιών αλλά εύχρηστων όπλων (καραμπίνα και περίστροφο) με τα οποία πυροβολήθηκαν τα τρία θύματα.

Το χρονικό της τριπλής δολοφονίας στη Γλυφάδα

Ο 76χρονος αλλοδαπός, με το ασημί Nissan, άνοιξε στις 10 το πρωί της Δευτέρας την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου. Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο. Εκεί, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, και τον ρωτάει τι ήρθε να κάνει. Με κυνισμό του απαντά: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα».

Ύστερα, σπάει την πόρτα της ιδιοκτήτριας με κλωτσιά, την πυροβολεί και την τραυματίζει στην πλάτη. Αυτή βγαίνει τραυματισμένη να αναζητήσει βοήθεια στα διπλανά γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου. Τότε, ο 76χρονος την εκτελεί στο κεφάλι. Να τον αφοπλίσει σπεύδει ο πρώην καπετάνιος, καταφέρνει να φέρει αντίσταση κρατώντας την καραμπίνα του και ο δράστης βγάζει περίστροφο από την τσέπη, πυροβολεί αυτόν και τελευταίο τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας.

Έπειτα, ανεβαίνει στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδερφή της ιδιοκτήτριας ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας. Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα