Γλυφάδα: Τι εκτιμούν οι Αρχές για το μακελειό – Η πρώτη ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση

Διαβάζεται σε 4'
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επί σειρά ετών εργαζόταν για την οικογένεια Καρνέση ο 76χρονος δράστης του τριπλού φονικού στη Γλυφάδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών.

Τέσσερις νεκροί, ένας εκ των οποίων και ο 76χρονος δράστης, είναι ο απολογισμός του μακελειού που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/2) σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

Ο 76χρονος δράστης αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, εισέβαλε με καραμπίνα στα γραφεία της εταιρείας και εκτέλεσε εν ψυχρώ τη διευθύντρια, Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και συνιδιοκτήτη, Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον υπάλληλο της εταιρείας και πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη. Μετά το φονικό πήγε στην αποθήκη της εταιρείας και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν η εκδίκηση να “όπλισε” το χέρι του, καθώς είχε απολυθεί από την εταιρεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας”, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφού ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής με τις καταθέσεις τους αναμένεται να φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

“Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, είδα δυο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί και φυσικά έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την έξω πόρτα του γκαράζ” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος στην ΕΡΤ.

Το προφίλ του δράστη

Όπως έγινε γνωστό, ο 76χρονος δούλευε επί 36 χρόνια ως επιστάτης για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική τους κατοικία.

Φαίνεται πως ήταν άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης της οικογένειας, καθώς εργαζόταν και ως φροντιστής της ηλικιωμένης μητέρας της οικογένειας. Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. 

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι και ήταν γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αδερφές Καρνέση βρίσκονταν στα δικαστήρια με τον αδερφό τους για περιουσιακά ζητήματα, που άγγιζαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πέθανε η μητέρα (και ο δράστης ήταν με το μέρος του αδερφού), τον έδιωξαν από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει και τον απέλυσαν.

Η πρώτη ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση

Την ανείπωτη θλίψη της οικογένειας Καρνέση εξέφρασε ο Σπύρος Καρνέσης για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα. Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Καρνέσης είναι ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας και αδερφός της διευθύντριας, Μαρίας Καρνέση, η οποία έπεσε νεκρή, το πρωί της Δευτέρας (12/2) από πυρά του 76χρονου δράστη.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

“Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου, Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας, Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση“.

“Πάω να τους καθαρίσω” είπε ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 76χρονος έφτασε στα γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, γύρω στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας (12/2). Ανέβηκε τις σκάλες, όπου συνάντησε έναν εργαζόμενο που φέρεται να του είπε, “πάω να τους καθαρίσω και μετά θα αυτοκτονήσω, θα δεις τι θα γίνει”.

Αφού κατάφερε να τον προσπεράσει, έσπασε την πόρτα του πρώτου ορόφου, μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας, Μαρίας Καρνέση, και την πυροβόλησε μία φορά στην πλάτη. Η κ. Καρνέση βγήκε έξω για να ζητήσει βοήθεια από τον γαμπρός της και τον υπάλληλο (πρώην καπετάνιο) που βρίσκονταν στα διπλανά γραφεία.

Τότε, ο δράστης την εκτέλεσε, πυροβολώντας τη στο κεφάλι.

Ο υπάλληλος της εταιρείας και πρώην καπετάνιος κατευθύνθηκε κατά πάνω του και τον ακινητοποίησε, προκειμένου να τον αφοπλίσει.

Ο 76χρονος, προκειμένου να ξεφύγει, έβγαλε το περίστροφο και τον πυροβόλησε ενώ στη συνέχεια σκότωσε και τον γαμπρό.

Ακολούθως, ο δράστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, όπου οι δύο εργαζόμενες, έχοντας ακούσει τους πυροβολισμούς πρόλαβαν και κλειδώθηκαν στο μπάνιο. Σημειώνεται πως μία από τις δύο εργαζόμενες ήταν η αδερφή της κ. Καρνέση και σύζυγος ενός εκ των θανόντων.

Αφού δεν βρήκε κανέναν εκεί, κατέβηκε στο αμάξι του, άφησε το περίστροφο και στη συνέχεια πήγε στην αποθήκη, στο υπόγειο της εταιρείας, όπου και αυτοκτόνησε με την καραμπίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα