Η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία γιατί έχει συνέδριο στο Καβούρι

Η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία γιατί έχει συνέδριο στο Καβούρι
Ο Γιάννης Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Eurokinissi

Μόλις μερικές ώρες πριν από την απεργία της 8ης Μαρτίου η ΓΣΕΕ γνωστοποίησε το λόγο για τον οποίο δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Μετά από πυρά που δέχεται τα τελευταία 24ώρα η ΓΣΣΕ αποφάσισε να απαντήσει δημοσίως στο ερώτημα γιατί δεν συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου.

Η (μη πειστική) απάντηση λοιπόν είναι η ελλειψη χρόνο λόγου του συνεδρίου της που αρχίζει στις 9 Μάρτη σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Κατά τα άλλα, όπως τονίζει “τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις”.

Το κείμενο της απάντησης-ανακοίνωσης

Αύριο 8 Μάρτη μια σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μεθαύριο 9 Μάρτη είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι «καλοθελητές» κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία.

Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται.

Στις εργασίες του Συνεδρίου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές. Το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Είναι αδιανόητο να παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

Τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Θέλουμε απαντήσεις στα ΓΙΑΤΙ

Θέλουμε απαντήσεις στο ΠΩΣ δε θα ξαναζήσει η χωρά τέτοιες τραγωδίες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα