ΓΣΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ το μήνα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα φτάσει πλέον τα 713 ευρώ το μήνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με μήνυμα του προς τους πολίτες. Αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ το μήνα

Πλήθος κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

24ωρη απεργία: Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Συνθήματα κατά της ακρίβειας και της φτώχειας

Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του κύματος ακρίβειας. Μεγάλες συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. LIVE εικόνα από το Σύνταγμα.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: "Οι πολίτες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα και η κυβέρνηση στηρίζει την αισχροκέρδεια"

O Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αισχροκέρδεια.

Εργάτες στον ήλιο

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Η ακρίβεια "ροκάνισε" τον κατώτατο μισθό κατά 10,4%

Τις επιπτώσεις κύματος ακρίβειας στο εισόδημα των πολιτών και τις επιδόσεις της αγοράς εργασίας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ καταγράφει το Δελτίο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τίτλο: «Ακρίβεια, αγοραστική δύναμη και αγορά εργασίας» καταγράφει τις επιπτώσεις του.

Καταστήματα στην οδό Ερμού

ΓΣΕΕ: Πώς αμοίβονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που αμείβονται οι εργαζόμενοι στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δίνουν η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

ΓΣΕΕ: Δεν είμαστε "αναλώσιμοι" - Διερεύνηση ατυχημάτων στα γυρίσματα του Expendables

ΓΣΕΕ: Δεν είμαστε "αναλώσιμοι" - Διερεύνηση ατυχημάτων στα γυρίσματα του Expendables

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά τη διαλεύκανση αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τρεις εργαζόμενους να έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» στη Θεσσαλονίκη.

Άνγκελα Μέρκελ

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ σε Μέρκελ: Τα μνημόνια έφεραν συντριπτικό σοκ στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα

Εμφανής είναι υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας στην Ελλάδα την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων σύμφωνα με το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις συνέπειες από τα δέκα χρόνια μνημονίων.

Κόσμος στην Πλατεία Συντάγματος

Έλληνας εργαζόμενος των 650€: Ζωή χωρίς αξιοπρέπεια

Οκτώ στους 10 Έλληνες θεωρούν αναξιοπρεπή τον κατώτατο μισθό, ενώ ίδιο ποσοστό διαφωνεί με την πρόταση αυτός να παραμείνει στάσιμος για άλλο έναν χρόνο. Η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας της ΓΣΣΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας.

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Απεργία για τα εργασιακά: Ποιοι συμμετέχουν - Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα βρίσκεται η χώρα σήμερα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ-ΕΚΑ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Χειρόφρενο τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κλειστό μετρό λόγω απεργίας

Απεργία την Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην γενική απεργία της 10ης Ιουνίου που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σταθμός μετρό

Απεργία την Πέμπτη: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό - Πότε θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην γενική απεργία της 10ης Ιουνίου που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου: Ποιοι συμμετέχουν - Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου: Ποιοι συμμετέχουν - Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Στην απεργία καλούνται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο, ενώ μέχρι στιγμής, συμμετοχή έχουν ανακοινώσει τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και τα πλοία, αλλά και η ΕΣΗΕΑ.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

ΓΣΕΕ: Σωρεία καταγγελιών για απασχόληση εργαζομένων από αλυσίδες στις αργίες του Πάσχα

Πλήθος καταγγελιών γνωτοσποιεί η ΓΣΕΕ σχετικά με αποφάσεις καταστημάτων - αλυσίδων που "επιβάλλουν στο προσωπικό τους την προσέλευση στο χώρο εργασίας" κατά τις αργίες του Πάσχα.

Πάσχα 2021: Τι ισχύει για τις αργίες

Πάσχα 2021: Τι ισχύει για τις αργίες

Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα. Ποια είναι η προβλεπόμενη πληρωμή των εργαζομένων και ποιες επιχειρήσεις δικαούνται να απασχολούν προσωπικό διευκρινίζει η ΓΣΕΕ.