Ιανός: Μέχρι και 11 μποφόρ στη Ζάκυνθο – Διακοπή ρεύματος και ξηλωμένες στέγες

Ιανός: Μέχρι και 11 μποφόρ στη Ζάκυνθο – Διακοπή ρεύματος και ξηλωμένες στέγες

Σοβαρά προβλήματα, φθορές και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Ζάκυνθο.

Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε η Ζάκυνθος με τους θυελλώδης ανέμους και την πολύ δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό για τους κατοίκους του νησιού. Από τις 3 το πρωί της Παρασκευής, οι καιρικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τον “Ιανό” επιδεινώθηκαν, με ανέμους που έφταναν 10 με 11 μποφόρ και δυνατή βροχή.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικημένο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο. Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τα οποία ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Στο χωριό Λυκουδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία ώστε να το απομακρύνουν.

Σημειώνεται τέλος, ότι αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στις βλάβες και παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να αναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα