Ξεκινάει η δίκη για τον “Ιανό” – Στο εδώλιο και ο Αγοραστός

Διαβάζεται σε 1'
Πλημμύρες από την καταστροφική κακοκαιρία Ιανός που έπληξε τη Θεσσαλία το 2020
Πλημμύρες από την καταστροφική κακοκαιρία Ιανός που έπληξε τη Θεσσαλία το 2020

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ξεκινά σήμερα η δίκη για την καταστροφική κακοκαιρία “Ιανό” που έπληξε περιοχές της Θεσσαλίας το 2020.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό”, που έπληξε τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2020 και άφησε πίσω 4 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις, σπίτια, υποδομές στο οδικό δίκτυο και νεκρά ζώα.

Η δίκη αφορά τις καταστροφές και τους τρεις νεκρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με τον αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται στους 10.

Ανάμεσα τους είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός,  ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Να σημειωθεί πως η τέταρτη και πρώτη χρονικά καταγεγραμμένη απώλεια τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν μια 86χρονη που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων. Για την υπόθεση της ηλικιωμένης εκκρεμεί η προσφυγή της κόρης της στη δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα