Ιερώνυμος: Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαφτίζονται αν το αποφασίσουν

Διαβάζεται σε 2'
Ιερώνυμος: Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαφτίζονται αν το αποφασίσουν
Εurokinissi

O επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε θέση για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών πρώτα θα μεγαλώνουν και εν συνεχεία, αν και εφόσον το αποφασίζουν, θα βαφτίζονται στην ορθόδοξη εκκλησία.

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της εκκλησίας της Ελλάδας τόνισε: “Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών δείχνουν τον σωστό δρόμο, ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμπορεύονται προς όφελος των δύο πλευρών. Ασφαλώς η Εκκλησία προηγήθηκε αυτής της συμπορεύσεως, γιατί πάντοτε συμπορευόμαστε.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η Εκκλησία της πατρίδας μας, όλων των ομογενών. Όπως αγαπούμε την πατρίδα, αγαπούμε και την Εκκλησία της. Οι ομογενείς είναι πάντοτε στη διάθεση του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις καλές αλλά και τις δύσκολες μέρες. Όπως στις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και στις χαρές της πατρίδας μας, είμαστε πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και της Ελλάδας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα