Υιοθεσία κατοικιδίων: Μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος λόγω της καραντίνας

Υιοθεσία κατοικιδίων: Μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος λόγω της καραντίνας

Κατά την καραντίνα αυξήθηκε σημαντικά το ενδιαφέρον του κόσμου για την υιοθεσία ή ακόμα και τη φιλοξενία κατοικίδιων, ένα πρόγραμμα με θετική επίδραση στους μικρούς μας φίλους.

Η υιοθεσία κατοικιδίων είναι μια εξαιρετική κίνηση αγάπης, αρκεί κάποιος να είναι διατεθημένος να προσφέρει ουσιαστική φροντίδα στο ζώο που θα φέρει στο σπίτι του. Την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκε σημαντικά το ενδιαφέρον του κόσμου για την υιοθεσία ή ακόμα και φιλοξενία κατοικίδιων, ένα πρόγραμμα που έχει θετική επίδραση στους μικρούς μας φίλους.

«Το πρόγραμμα φιλοξενίας είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνει τη δυνατότητα στα σκυλιά να βγουν από το κλουβί τους για διάστημα μηνών ή και χρόνων, να πάνε σε ένα σπίτι και να ζήσουν μαζί με έναν άνθρωπο, όπως τους αξίζει. Αυξάνονται δραματικά μετά οι πιθανότητες υιοθεσίας τους. Είδαμε μια εκτόξευση των αιτήσεων φιλοξενίας την περίοδο της καραντίνας, φτάσαμε τις πέντε αιτήσεις την ημέρα ανά περιπτώσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ η Μυρτώ Ξανθοπούλου, αντιπρόεδρος του σωματείου που φιλοξενεί αδέσποτα ζώα Stray.gr.

Ένα από τα ζωάκια που βρήκε προσωρινό σπίτι είναι ο “Νικόλας”,ένας ημίαιμος σκυλάκος που υιοθετήθηκε μέσα στην καραντίνα, όμως το αφεντικό του επειδή ταξιδεύει συχνά δεν μπορεί να τον κρατήσει μετά τον Οκτώβρη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα