Οργή κατά της τροπολογίας της νύχτας για την ανάπλαση

Διαβάζεται σε 3'
Οργή κατά της τροπολογίας της νύχτας για την ανάπλαση
Οδός Πανεπιστημίου EUROKINISSI

Κατά της τροπολογίας που θέτει εκτός της “Ανάπλαση ΑΕ” τον δήμαρχο Αθηναίων τοποθετούνται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η τροπολογία της κυβέρνησης η οποία θέτει εκτός “Ανάπλασης Α.Ε” τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τροπολογία που, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, “πέρασε… νύχτα”.

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και θέτει εκτός της “Ανάπλαση ΑΕ” τον δήμαρχο Αθηναίων, ζητά με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μεθοδολογία “νύχτας” από την κυβέρνηση. Πετάνε ουσιαστικά τη δημοτική Αρχή της Αθήνας εκτός της “Ανάπλασης Α.Ε”, μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τονίζει ότι “αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο-σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος ζήτησε και αυτός από την πλευρά του την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για «αντιθεσμικά παιχνίδια και ανάπλαση ερήμην της νέας Δημοτικής Αρχής», την οποία -όπως είπε- σαμποτάρει η κυβέρνηση.

Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο κ. Μάντζος είπε: «Ενημερώστε κ. Υπουργέ τον συνάδελφό σας των Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό τον ίδιο ότι έχουν μόνο λίγες ώρες για να αποσύρουν την κατάπτυστη νυχτερινή τροπολογία για την απομάκρυνση από το ΔΣ της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. του δημάρχου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων».

Και συνέχισε: «Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση! Δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο και σε καμία απρόσωπη εταιρεία. Η Ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει ερήμην της ίδιας της πόλης. Επιτέλους σταματήστε να σαμποτάρετε τη νέα Δημοτική Αρχή. Σταματήστε να εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της Κυβέρνησης. Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα!».

«Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την τροπολογία για την «Ανάπλαση ΑΕ» που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «όσο ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του προέδρου της δημοτικής εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ”. Τώρα που δεν είναι, ο Κ. Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής». «Διαβάστε την ανάρτηση του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τη σχετική ανακοίνωση του κ. Δούκα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους “περιπάτους” με οσμή σκανδάλου». Σχολιάζει κατόπιν αυτών πως «όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα