Ηλιούπολη: Η αγόρευση της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο – “Σταθείτε ως πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά μας”

Ηλιούπολη: Η αγόρευση της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο – “Σταθείτε ως πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά μας”
Ροζ κύκλωμα πίσω από την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη. Eurokinissi

Αναλυτικά και με σαφήνεια η δικηγόρος της παθούσας μάζεψε όλα τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης και έστειλε το δικό της μήνυμα στο δικαστήριο.

Το πλαίσιο μέσα από το οποίο η πρώτη καταγγέλλουσα χειραγωγήθηκε από τους δύο κατηγορούμενος της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης και έπεσε θύμα σωματεμπορίας αλλά και βιασμών αφού πρώτα είχε πέσει θύμα βιασμού από τον (κατηγορούμενο) πατέρα της περιέγραψε η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της παθούσας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η εν λόγω αγόρευση ήρθε αμέσως μετά την ανάλογη του εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Η κα Λεγάκη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ” η παθούσα από την ικανότητά της να περιγράφει πώς κακοποιήθηκε από τον πατέρα, συμπεραίνουμε ότι η συνοχή της σκέψης βρίσκεται σε μη τυπικό πλαισιο. Δεν έχει οργανωμένη λόγικη, αλλά υπάρχει κατεύθυνση και στόχος. Σε κρίσιμες στιγμές πέφτει το προσωπείο, παρατεταμένη αιχμαλωσία και απειλή για τη ζωή της, τα θυμάται.

Γιατί αυτή η femme fatale που παίζει τους άντρες κομπολόι κατά την υπεράσπιση, δεν μπορεί να ελέγχει την κόρη του ματιού της, κάτι που είναι σύμπτωμα συνδρόμου μετατραυματικού στρες.Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει σύνθετα χαρακτηριστικά του συνδρόμου μετατραυματικού στρες. Η κατάσταση τηςέχει παγιωθεί, με αποτέλεσμα να έχει πάθει ριζική αλλαγή της προσωπικότητας. Ο πραγματογνώμονας λέει ότι ο σχετικός κίνδυνος να αποπλανηθεί, είναι αρκετά μεγάλος”.

Συνέχισε ως εξής: “Εννοείται οτι τα θύματα δεν μιλούν. Επί δεκαετίες σε αυτή τη χώρα τα θύματα που είχαν κακοποιηθεί από πατεράδες και θείους, έπαιρναν τα μυστικά στον τάφο τους. Εννοείται ότι σε κάθε οικογένεια στη χώρα μας υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα και την τελευταία διετία βγαίνουν όλο και περισσότερα. Και πραγματικά μεχρι τώρα τα θύματα δεν μιλούσαν. Τώρα τα θύματα θεωρούν ότι μπορούν να μιλήσουν Και αυτό είναι το μόνο που έχει αλλάξει.

Κανένα παιδί που έχει αγαπηθεί από το γονιό του, κανένα παιδί που δεν εχει κακοποιηθεί από τον γονιό του, δεν μπορεί να φανταστεί να πει αυτά τα πράγματα για τους γονείς του. Θα μπορούσε εδώ που ήταν η παθούσα να της ζητήσω να κάνει περιγραφές. Είχα να διαλέξω ανάμεσα στο να θεμελιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ένα αδίκημα, και να καταρρεύσει το θύμα. Γιατί στο γραφείο μου το χειρότερο πράγμα που είπα ποτέ στην είναι ότι πρέπει να μιλήσεις για τον μπαμπά σου και κατέρρευσε”.

Για τις σχέσεις της παθούσας με τους δύο άλλους κατηγορουμένους τόνισε: “Οι καταθέσεις της είναι στη διάθεσή σας, από τις πρώτες, ως την κατάθεση που έδωσε εδώ. Σε όλες τις καταθέσεις περιγράφει ότι: τους γνώρισε, σχετίστηκαν ερωτικά, και μετά μέσω αυτής της σχέσης οδηγήθηκαν στην προσπάθεια να εκδοθεί. Κι όταν αρνήθηκε, ακολουθεί το σπάσιμο μετά.

Εδώ αναφέρεται το πως επιλέγεται ενα θυμα που ειναι ευάλωτο, το πως ακολουθεί η ονειρική περιοδος ή ο μηνας του μέλιτος, και χάρη στο κλίμα εμπιστοσύνης, το θύμα δένεται με τον δράστη, ενώ αποξενώνεται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.Σταδιο 3: το θύμα πηγαίνει στο περιβάλλον του lover boy, και σε αυτό το περιβάλλον το θύμα δέχεται αυξημένες πιέσεις με στοχο να συνεισφέρει για κοινό καλό.

Η έκθεση είναι γεμάτη απ’ αυτά τα μηνύματα που δείχνουν σχέση εξάρτησης και χειραγώγησης. Η απειλή ότι «δεν θα σου ξαναμιλήσω» είναι συντριπτική για την παθούσα γιατί έχει χειραγωγηθεί”.

Αναφέρθηκε, τέλος, στο τι έγινε την ημέρα της αποκάλυψης: “Εκείνη τη μέρα που μία σερβιτόρα την είδε, την προηγούμενη με μακρυμάνικα και με μακρύ παντελόνι, την άλλη μέρα πηγαίνοντας στην δουλειά, την βλέπει να βγαίνει με τους καφέδες, την βλέπει χτυπημένη και της λέει «αν χρειάζεσαι βοήθεια, έλα σ΄ εμένα». Την έχει ξαναδεί χτυπημένη, δεν την ξέρει, και μετά από λίγο η παθούσα τρέχει κατά πάνω της τρέχοντας, κουρεμένη, γιατί την είχε κουρέψει από τη μια μεριά. Θεώρησε ο εισαγγελέας ότι είναι ένας καυγάς που ξέφυγε λίγο από τα όρια.

Σας παρουσιάζεται εδώ, είπα και στις παρατηρήσεις μου, υπάρχει μια έκθεση DNA που λέει ότι δεν βρέθηκε σπερματικό υγρό. Προφανώς οι διεισδύσεις γίνονται με προφυλακτικό και ο Μπουγιούκος, ξέροντας τις συνευρέσεις της καταγγέλλουσας προστατεύει τον εαυτό του. Το ότι δεν βρέθηκε σπερματικό υγρό, να το κατανοήσουμε, τις τελευταίες ημέρες.Δεν νοείται να μη έχει άλλο DNA, εκτός απο το δικό της. Πρόκειται για μεγάλες στιγμές της ελληνικής πολιτείας σε άλλη μια υπόθεση!

Είναι αλήθεια ότι η παθούσα άξιζε καλύτερους γονείς. Και για την μητέρα της το λέω. Όχι γιατί είχε συνειδητή εμπλοκή στο βασανισμό της, αλλά γιατί είχε ήδη διαλυθεί και δεν μπόρεσε να προστατεύσει το παιδί της.

Εδώ ήταν η κοινωνία που έσωσε το κορίτσι. Ήταν η αλληλέγγυα σερβιτόρα. Ούτε η αστυνομία, ούτε το Εσωτερικών Υποθέσεων. Θα ζητήσω από κάθε μέλος του δικαστηρίου σας, και με τη γνώση του υλικού που έχει αποκτήσει πραγματικα, να σταθεί ως ενας πολίτης, ενα μέλος αυτής της κοινωνίας που ειναι αποφασισμένο να προστατεύσει τα παιδιά μας. Να γίνουμε ολοι και όλες αλληλέγγυες σερβιτόρες. Αυτή είναι η προσωπική μου φιλοδοξία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα