Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αταλάντη

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αταλάντη
Εικόνα από την φωτιά στην Αταλάντη lamianow.gr

Η άμεση επέμβαση, επίγεια και ενάερια, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψε τα χειρότερα στην Αταλάντη, καθώς η φωτιά ξέσπασε 200 μέτρα από τα σπίτια.

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (06/08) η φωτιά που ξέσπασε στη δυτική πλευρά της πόλης της Αταλάντης σε μια έκταση που απέχει περίπου 200 μέτρα από τα σπίτια του οικισμού.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα με τις φλόγες να φτάνουν μια ανάσα από τις δεξαμενές που υπήρχαν στην κορυφή του βουνού. Στο σημείο επιχείρησαν 20 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 4 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

“Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι έντονοι άνεμοι δυσκόλεψαν την κατάσβεση ωστόσο η άμεση επιχείρηση που στήθηκε με επίγεια και εναέρια μέσα ήταν ικανή να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έφευγε προς τα πάνω το βουνό. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν σπίτια, περιουσίες αλλά και ποιμνιοστάσια παρότι η φωτιά πλησίασε τις δεξαμένες. Η υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών αλλά και των αρμόδιων αρχών της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκόμενων ήταν ικανή να δώσει αποτελέσματα χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλα ζητήματα. Η κατάσταση πλέον είναι υπό έλεγχο” τόνισε στο Lamianow.gr ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα