Υπό εξέταση η ανάσυρση από το αρχείο της μήνυσης Βγενόπουλου κατά Θάνου

Υπό εξέταση η ανάσυρση από το αρχείο της μήνυσης Βγενόπουλου κατά Θάνου
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος eurokinissi

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανασυρθεί από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του.

Τις διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας εξετάζει η ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να καταλήξει αν τελικά είναι δυνατόν να ανασυρθεί η όχι από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου, για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μελετούν αν μπορούν να προβούν σε ενδεδειγμένες δικονομικές ενέργειες για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση ηχητικού αποσπάσματος ανάμεσα στον επιχειρηματία και σε μία γυναίκα, η οποία κατά τον Ανδρ. Βγενόπουλο, ζήτησε χρήματα για λογαριασμό της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Κατ’ επέκταση δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο νέων ερευνών γύρω από το θέμα. Απεναντίας, θεωρείται σοβαρό το ενδεχόμενο με βάση το ακουστικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε να εξεταστούν νέες πτυχές της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, ο Ανδρ. Βγενοπουλος κατήγγειλε ότι του ζητήθηκαν χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», δηλαδή «Μου ζητήθηκε μέγεθος βιβλιοθήκης, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων», κάτι που είχε αρνηθεί ότι έπραξε. Μάλιστα είχε ζητήσει να ερευνηθούν σειρά σοβαρών αξιόποινων πράξεων όπως αυτές της δωροληψίας υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, ωστόσο η μήνυση είχε μπει στο αρχείο. Να σημειωθεί ότι η Βασιλική Θάνου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα