Υπουργείο Ναυτιλίας: Καταργείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων

Υπουργείο Ναυτιλίας: Καταργείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Eurokinissi

Με τροπολογία που κατατέθηκε η Δημόσια Αρχή Λιμένων όπως και τα περιφερειακά γραφεία αυτής καταργούνται, ενώ οι θέσεις του προσωπικού διατηρούνται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Καταργείται η Δημόσια Αρχής Λιμένων, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, «Εκσυχρονισμός του Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου, η Δημόσια Αρχή Λιμένων όπως και τα περιφερειακά γραφεία αυτής καταργούνται, ενώ οι θέσεις του προσωπικού διατηρούνται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι αρμοδιότητες της ΔΑΛ και των περιφερειακών γραφείων θα ασκούνται από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη καθορίζονται θέματα που αφορούν τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων της ΔΑΛ και των περιφερειακών γραφείων, θέματα προσωπικού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Τέλος οι πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μεταφέρονται και αναλαμβάνονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας. Οι πόροι της ΔΑΛ αποτελούν έσοδα του ελληνικού Δημοσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα