Ισπανία: Ισπανίδα 113 ετών επιβιώνει από τον κορονοϊό

Ισπανία: Ισπανίδα 113 ετών επιβιώνει από τον κορονοϊό
Η γυραιότερη γυναίκα της Ισπανίας, Μαρία Μπράνιας, σε ηλικία 113 ετών ξεπέρασε τον κορονοϊό.

Ευχάριστα νέα στην Ισπανία με τη γηραιότερη γυναίκα της χώρας να ξεπερνάει τον κορονοϊό και να είναι καλά στην υγεία της.

Μια γυναίκα 113 ετών, που παρουσιάζεται ως η γηραιότερη γυναίκα της Ισπανίας, θεραπεύτηκε από τη νόσο Covid-19 μέσα σε γηροκομείο του οποίου πολλοί ένοικοι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό πέθαναν, όπως έγινε γνωστό από τον οίκο ευγηρίας. “Είναι 113 ετών. Ξεπέρασε την ασθένεια και τα πάει πολύ καλά”, δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ιδρύματος. 

Η Μαρία Μπράνιας είχε εκδηλώσει την ασθένεια σε ήπια μορφή τον περασμένο μήνα, στον οίκο ευγηρίας όπου ζει τα τελευταία 20 χρόνια, στην πόλη Ολότ που βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα βορείως της Βαρκελόνης (στην Καταλονία, βορειοανατολική Ισπανία).

Τα συμπτώματα δεν πρέπει να ήταν σοβαρά: “Στην πραγματικότητα, το μόνο που διαγνώστηκε ήταν μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και ένας μικρός πυρετός που είχε σχέση με τη λοίμωξη, αλλά στη συνέχεια η υπερήλικη υποβλήθηκε σε διαγνωστική εξέταση (για τον κορονοϊό) στην οποία βρέθηκε θετική”, δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας. “Τώρα αισθάνεται καλά και την περασμένη εβδομάδα έκανε μια εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας βγήκε αρνητικό”, είπε. 

Η υπεραιωνόβια έμεινε περιορισμένη αρκετές εβδομάδες μέσα στο δωμάτιό της στον Οίκο Ευγηρίας Σάντα Mαρία ντελ Τούρα. Μόνο μια υπάλληλος έμπαινε, ντυμένη με προστατευτική στολή, σύμφωνα με την περιφερειακή τηλεόραση TV3, η οποία μετέδωσε εικόνες της Μαρία Μπράνιας.

Στο ρεπορτάζ ακούγεται η γιαγιά να εξηγεί ότι “οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, πολύ προσεκτικοί” μαζί της στο ίδρυμα. Όταν η υπάλληλος την ρωτά ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, εκείνη απλώς απαντά ότι είναι τυχερή που έχει “καλή υγεία”.

Η κόρη της, Ρόζα Μορέτ, δεν μπόρεσε να την επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά δήλωσε για τη μητέρα της στο TV3: “Τώρα είναι καλά, είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να μιλά, να εξηγεί, να εκφράζει τις απόψεις της, ξαναβρίσκει τον εαυτό της. Η είσοδος στον οίκο ευγηρίας απαγορεύεται για τους δημοσιογράφους και η οικογένεια δεν επιθυμεί άλλο να επικοινωνεί με τον Τύπο, σύμφωνα με την υπεύθυνο επικοινωνίας.

Διάφορα άρθρα είχαν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια για αυτή την “σούπερ αιωνόβια”, μητέρα τριών παιδιών, γιαγιά και προγιαγιά, γεννημένη στις 4 Μαρτίου 1907 στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο πατέρας της εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τον Τύπο, η γυναίκα διατηρεί πολύ ζωντανή την ανάμνηση του ταξιδιού της οικογένειάς της από την Αμερική στην Ευρώπη, με ένα υπερωκεάνιο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-18). Η Μπράνιας έχει γνωρίσει επίσης την εποχή της πανδημίας της “ισπανικής γρίπης” το 1918, καθώς και τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα της, μεταξύ 1936 και 1939.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα