news 24/7

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Άγγελα Μέρκελ με τον Πέδρο Σάντσεθ

Μέρκελ: Μη λειτουργικό το "Δουβλίνο" - Εντατικές διαπραγματεύσεις για συμφωνία με την Ελλάδα

Η ΕΕ πρέπει να σέβεται τις θεμελιώδεις αξίες της, και αυτό περιλαμβάνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τόνισε από την Ισπανία η Γερμανίδα καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι «Ο ρατσισμός είναι αντίθετος με αυτές τις βασικές αξίες»

Μεταπτυχιακό χωρίς εξετάσεις φέρεται να πήρε ο νέος πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος

Ισπανία: Μεταπτυχιακό χωρίς εξετάσεις φέρεται να πήρε ο νέος πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος

Ο 37χρονος Πάμπλο Κασάδο υποτίθεται ότι ενσαρκώνει την "αναγέννηση" του δοκιμαζόμενου από σκάνδαλα διαφθοράς Λαϊκού Κόμματος αλλά πλέον παλεύει να υπερασπιστεί την τιμή του.

Αστυνομικοί στη Βαρκελώνη

Ο "εγκέφαλος" των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη το 2017 παραμένει ασύλληπτος

Πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες δήλωσαν στην El Periodico ότι "ο τρομοκράτης έχει εντοπιστεί, αλλάζει τακτικά χώρα" και "παραμένει σε επαφή με άλλες (ριζοσπαστικές) οργανώσεις".

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο

Ισπανία: Οι μετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι για το νέο ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος

Ο Πάμπλο Κασάδο έδωσε ένα πρώτο στίγμα της πολιτικής του για το μεταναστευτικό, προειδοποιώντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με άφιξη "¨εκατομμυρίων" προσφύγων.

Μετανάστες πάνω σε σκάφος της Ισπανικής Ακτοφυλακής

Ισπανία: 1.200 αφίξεις μεταναστών το τελευταίο διήμερο

Η Ισπανία έχει γίνει για φέτος η πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας την Ιταλία- Περισσότεροι από 20.992 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης από τις αρχές του χρόνου και 304 έχασαν την ζωή τους κατά τον διάπλου - Η Μαδρίτη "ζητεί ευρωπαϊκή λύση"

Βίντεο: Μετανάστες τρέχουν ανάμεσα σε λουόμενους για να διαφύγουν από τις  αρχές

Βίντεο: Μετανάστες τρέχουν ανάμεσα σε λουόμενους για να διαφύγουν από τις αρχές

Το βίντεο δείχνει μετανάστες, κυρίως νέους άνδρες, να πετούν τα σωσίβιά τους καθώς προσεγγίζουν την ακτή, να πηδούν στην παραλία ενώ οι παραθεριστές κοιτούν απορημένοι.

O Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει ήδη ενεργοποιήσει τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας για να αποστείλει αεροσκάφη αρωγής στον έλεγχο και την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

(AP Photo/Francisco Seco

Ισπανία: Καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας σε όλους τους μετανάστες

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ φέρνει σχέδιο νόμου που εξασφαλίζει την καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας της Ισπανίας σε όλους τους μετανάστες ανεξάρτητα από το να έχουν έγγραφα ή όχι.

Γιατί η Βαρκελώνη διώχνει τους τουρίστες και καλοδέχεται τους μετανάστες

Γιατί η Βαρκελώνη διώχνει τους τουρίστες και καλοδέχεται τους μετανάστες

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που βλέπουν ως απειλή για την Βαρκελώνη τον τουρισμό και όχι τους μετανάστες, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί και των δύο έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ισπανό ομόλογο του Πέδρο Σάντσεθ κατά την προσέλευση στην άτυπη συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και το άσυλο.

Συγχαρητήρια Σάντσεθ στον Τσίπρα για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Στο περιθώριο της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, ο νέος Ισπανός πρωθυπουργός συνεχάρη τον Έλληνα ομόλογο του για τη συμφωνία για το Σκοπιανό και συμφώνησαν να μιλήσουν το επομενο διάστημα

Στους δρόμους οι Ισπανοί, διαμαρτυρόμενοι επειδή δικαστήριο της Παμπλόνας αποφάσισε να αφήσει προσωρινά ελεύθερους πέντε άνδρες που κατηγορήθηκαν για τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης

Ισπανία: Ξεχειλίζει η οργή για την αποφυλάκιση των 5 ανδρών που βίασαν μια 18χρονη

Εφόσον πληρώσουν την εγγύηση, οι πέντε άνδρες –οι οποίοι έχουν ήδη εκτίσει δύο χρόνια στις φυλακές– θα αφεθούν ελεύθεροι αλλά με αυστηρούς όρους. Θα δικαστούν εκ νέου αφού οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντάς την υπερβολικά επιεική.

Εγκλωβισμένοι στο πλοίο οι μετανάστες

Η Ισπανία θα δεχθεί το πλοίο με τους μετανάστες που αρνούνται Ιταλία και Μάλτα

Ο Πέδρο Σάντσεθ έδωσε λύση στο πρόβλημα με τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο Aquarius, μετά τη διεθνή κατακραυγή για την άρνηση Ιταλίας και Μάλτας να το δεχθούν στα λιμάνια τους.

Τη στήριξη Σάντσεθ στις διαπραγματεύσεις για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας

Τη στήριξη Σάντσεθ στις διαπραγματεύσεις για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με το νέο Ισπανό ομόλογο του. Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κοινωνική Ευρώπη και για προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, ενώ συζήτησαν και για το χρέος