Ηχηρό “παρών” στην πορεία μετά τη βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μετσόβειο

Διαβάζεται σε 4'
Ηχηρό “παρών” στην πορεία μετά τη βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μετσόβειο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια EUROKINISSI

Σε στενό κλοιό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε η πορεία στα Προπύλαια, μετά την πρωινή επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές στο Πολυτεχνείο, από την οποία υπήρξαν και τραυματισμοί.

Πλήθος φοιτητών, μελών οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετείχαν στην δυναμική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια στη Αθήνα, μετά τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στο Μετσόβειο και την εκκένωση της κατάληψης, όπου υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως επίσης και ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

Χαρακτηριστικό είναι και το σύνθημα του πανό της κατάληψης του Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού, που έγραφε: «Δεν θα τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, όλοι στον δρόμο όλοι στον αγώνα».

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας με ισχυρή την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν σε στενό κλοιό τους διαδηλωτές.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, όπου επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στις κατειλημμένες σχολές τους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η απόφαση για την επέμβαση εντός του πανεπιστημίου ελήφθη μετά την κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου, με την αστυνομία να κάνει και 7 προσαγωγές φοιτητών εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους φοιτητές με δακρυγόνα και γκλομπς τραυματίζοντας στο κεφάλι μέλος του ΦΣ ΗΜΜΥ. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., τραυματίστηκε μέχρι και ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας του πανεπιστημίου.

Το γεγονός ότι εξακολουθούν να σημειώνονται καθημερινά ειδεχθείς ενέργειες – όπως η μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Κόσμο – και η εγκληματικότητα να καλπάζει, παρά την τρίτη αλλαγή σε έξι μήνες στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, εκλήθη να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Τα εγκληματικά φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται από τη μία ημέρα στην άλλη”, δήλωσε ο κ. Μαρινάκης. Υποστήριξε ότι: “Είναι άδικο να πει κανένας ότι η πολιτική ηγεσία ή η ΕΛΑΣ κάθονται με σταυρωμένα χέρια” και πρόσθεσε:

“Γίνονται ενέργειες σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα είχαμε μία προσπάθεια κατάληψης της πρυτανείας του Μετσοβείου. Υπήρξε άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ με προσαγωγές, που δεν ξέρω αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Η αστυνομία έκανε το αυτονόητο. Επέβαλε το νόμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα