Κακοκαιρία Daniel: Σε ποιους δρόμους έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποιους δρόμους έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία
Αυτοκίνητα κινούνται σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Βόλο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δραματική είναι η κατάσταση από το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία. Νεκρός εντοπίστηκε 51χρονος άνδρας, ένας ακόμη αγνοείται. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel κυρίως στην Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στον Βόλο και στο Πήλιο, σε Λάρισα και Αγιά.

Στον Άγιο Γεώργιο Άνω Βόλου ένας 51χρονος άντρας έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο στην οικία του, ενώ αγνοείται ένας 42χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο με το αυτοκίνητό του από το οποίο πρόλαβε και βγήκε ο γιος του.

Ρέματα έχουν σπάσει και έχουν υπερχειλίσει και έχουν προκληθεί τεράστιοι χείμαρροι που κατεβαίνουν από το βουνό προς τον Βόλο με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι.

Έως τώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 250 κλήσεις από την περιοχή για αντλήσεις και παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμού και 30 κλήσεις από Λάρισα και Αγιά.

Η Πυροσβεστική καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και όσοι έχουν πλημμυρίσει να ανέβουν σε ψηλότερους ορόφους μέχρι να καταστεί δυνατή η απομάκρυνσή τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού) απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο), μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ και Π.Υ.).

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

  • Στην επ.ο. Λάρισας Αγιάς στο ύψος από Δήμητρα έως Γερακάρι.
  • Στο ρεύμα ανόδου της οδού Υγείας από Καρδίτσης προς Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

  • Στην Περιφερειακή οδό Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Φυτόκου έως τον κόμβο Μελισσατίκων.
  • Στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά.
  • Στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ως την οδό Νεαπόλεως.

Στην Περιφερειακή οδό Βόλου η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα πραγματοποιείται με εκτροπή στον κόμβο Φυτόκου από τις οδούς Φυτόκου – Δοξοπούλου – Ελ. Βενιζέλου – Περιφερειακή οδός Βόλου στο κόμβο Μελισσατίκων. Η κίνηση των οχημάτων στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται από παρακείμενες οδούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα