Κακοκαιρία “Petar”: Δεν προσγειώθηκαν 7 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας – Κινδύνεψε σκάφος στην Κεφαλονιά

Κακοκαιρία “Petar”: Δεν προσγειώθηκαν 7 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας – Κινδύνεψε σκάφος στην Κεφαλονιά
Κακοκαιρία στην Κέρκυρα Eurokinissi

Σημαντικά προβλήματα στις αερομεταφορές προκάλεσε η κακοκαιρία "Petar" στην Κέρκυρα. Επτά πτήσεις εξωτερικού δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο, πολύωρες καθυστερήσεις.

Επτά πτήσεις εξωτερικού δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, λόγω της κακοκαιρίας στο νησί, οι οποίες προσωρινά κατευθύνθηκαν σε κοντινά αεροδρόμια, στην Πρέβεζα, τη Θεσσαλονίκη και στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 4 πτήσεις από Πολωνία, μία από Βερολίνο, μια πτήση από Δουβλίνο και μία από Ζυρίχη.

Επιπλέον σημειώθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις στην άφιξη και αναχώρηση σε μία ημέρα, που καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΥΠΑ Δ. Ρούσο.

Κεφαλονιά: Κινδύνεψε σκάφος

Άμεση ήταν η επέμβαση της Λιμενικής Αρχής Σάμης Κεφαλονιάς, όταν ενημερώθηκε ότι Θ/Γ σκάφος σημαίας Γερμανίας βρίσκεται σε πιθανή δυσχερή θέση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα που είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος και το συνόδευσε στον λιμένα Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλονιάς, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα