Καλαίσθητα καρότσια για τα παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης
Τη δημιουργία καλαίσθητων καροτσιών, στα οποία θα πωλούνται τα παραδοσιακά κουλούρια της Θεσσαλονίκης, πρότεινε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης
- 23 Ιουλίου 2013 07:03
Με τα…παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στη συνεδρίαση του την Δευτέρα (22/07).
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη δημιουργία καλαίσθητων καροτσιών, τα οποία ο δήμος θα νοικιάζει στους μικροπωλητές παραδοσιακών προϊόντων, προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία.
Όπως τόνισε, η εικόνα της πόλης, όσον αφορά το θέμα των μικροπωλητών, είναι κακή αυτή τη στιγμή, ωστόσο μπορεί να βελτιωθεί αν καθιερωθεί μία λύση από αισθητικής πλευράς.
Η εν λόγω πρόταση διατυπώθηκε από τους δύο αρτοποιούς της πόλης, οι οποίοι ζητούν να κατοχυρωθεί η Θεσσαλονίκη ως γεωγραφική περιοχή προέλευσης του κουλουριού. Το ζήτημα πρόκειται να εξεταστεί το επόμενο διάστημα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)