Καλαμάτα: “Καμπανάκι” γιατρών για το Νοσοκομείο – Κίνδυνος “κατάρρευσης” παθολογικών κλινικών

Διαβάζεται σε 2'
Καλαμάτα: “Καμπανάκι” γιατρών για το Νοσοκομείο – Κίνδυνος “κατάρρευσης” παθολογικών κλινικών

SOS εκπέμπουν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτα αφού οι συνεχείς μετακινήσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις παθολογικές κλινικές.

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας με ανακοίνωση του επισημαίνει τον κίνδυνο κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας λόγω της μετακίνησης γιατρών για την κάλυψη εφημεριακών κενών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Καταγγείλαμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου ότι η πολιτική της μετακίνησης των γιατρών του ΕΣΥ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για την κάλυψη εφημεριακών κενών σε συνδυασμό με την εργασιακή εξουθένωση των παθολόγων μας θα οδηγήσει στην κατάρρευση των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Αυτό έγινε. Ο αντιπρόσωπος των ιατρών – μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έθεσε το συγκεκριμένο θέμα ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης στις 27 Οκτωβρίου με σκοπό να πάρει το ΔΣ του Νοσοκομείου ξεκάθαρη θέση. Δυστυχώς όμως τα υπόλοιπα μέλη δεν θέλησαν να το συζητήσουν.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου ομόφωνα τα μέλη μας πήραν την απόφαση να στηρίξουν κάθε απόφαση των παθολόγων μας που στόχο της θα έχει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια τους και την υγεία τους. Προγραμματίστηκαν δράσεις και αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών τόσο για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιατροί μας όσο και για την επισφάλεια της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών.

Δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί η αρνητικότατη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι ιατροί και πρέπει να φανεί το παράνομο των μετακινήσεων των ιατρών που επιδιώκεται να καταστεί καθεστώς. Ταυτόχρονα το λειτούργημα του ιατρού μας θέτει υπεύθυνους απέναντι στην υγεία των πολιτών η οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ιατρούς εξαντλημένους, μετακινούμενους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με άμεσο αποτέλεσμα την καταστρατήγηση κάθε κανόνα σωστής οργάνωσης και κάθε κανόνα ασφαλείας στην λειτουργία των κλινικών.

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε πολιτικό φορέα, κάθε πολιτικό πρόσωπο του νομού να πάρει θέση απέναντι στην κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα