Καλλιρόης: Το “ριφιφί του αιώνα” υπεύθυνο για την καθίζηση

Διαβάζεται σε 1'
(EUROKINISSI/ ΑΡΗΣ ΡΟΥΠΙΝΑΣ
Οδός Καλλιρόης (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ ΑΡΗΣ ΡΟΥΠΙΝΑΣ

Από το ριφιφί του 1992 προκλήθηκε η καθίζηση οδοστρώματος στην οδό Καλλιρόης το βράδυ της Τετάρτης (20/3). Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Ένα ριφιφί σε τράπεζα πριν από 31 χρόνια ήταν αυτό που προκάλεσε την καθίζηση στην οδό Καλλιρρόης, το βράδυ της Τετάρτης (20/3), προκαλώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή.

Η καθίζηση σημειώθηκε στη μεσαία λωρίδα του οδοστρώματος της οδού Καλλιρόης, στο ρεύμα ανόδου προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της καθίζησης. Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η τρύπα που δημιουργήθηκε, οφείλεται στο περιβόητο ριφιφί που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 1992, σε υποκατάστημα της τότε Τράπεζας Εργασίας.

Οι δράστες για να φτάσουν στο υπόγειο θωρακισμένο θησαυροφυλάκιο με τις 1.151 θυρίδες (από τις οποίες παραβίασαν και αφαίρεσαν το πολύτιμο περιεχόμενο από τις 301), είχαν ανοίξει ένα τούνελ που ξεκινούσε από την κοίτη του ποταμού Ιλισού, που περνά κάτω από την οδό Καλλιρόης.

Τα αρμόδια συνεργεία εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αποκατασταθεί το οδόστρωμα και να γίνει, νωρίς το πρωί, εκ νέου η ασφαλτόστρωση.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, επί τόσα χρόνια δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση για την ενίσχυση του οδοστρώματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα