‘Καμπάνες’ της Τροχαίας σε ταξιτζήδες που επέλεγαν πελάτες

‘Καμπάνες’ της Τροχαίας σε ταξιτζήδες που επέλεγαν πελάτες
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές για ταξί. Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) Ευρωκίνηση

Έως και 46 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία Αττικής σε οδηγούς ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης - Η Τροχαία προειδοποιεί πως ανάλογες εξορμήσεις και έλεγχοι θα συνεχιστούν

Βαριά «καμπάνα» έριξε η Τροχαία Αττικής σε οδηγούς ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης για πλήθος παραβάσεων και κυρίως για επιλογή πελατών. Τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησε από χθες έως και σήμερα τα ξημερώματα η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Στα σημεία αυτά αλλά και στους γύρω δρόμους οι τροχονόμοι προχώρησαν σε συνολικά 127 ελέγχους σε οδηγούς ταξί και βεβαιώθηκαν συνολικά 46 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν το νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για επιλογή επιβατών, 5 παραβάσεις για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί, 13 παραβάσεις για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί, μία παράβαση για μίσθωση ταξί εκτός καθορισμένου χώρου στάθμευσης (πιάτσα) ταξί και 15 παραβάσεις παραβίασης ρυθμιστικών πινακίδων.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 12 άδειες οδήγησης, μία άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας και επτά ειδικές άδειες οδήγησης ταξί.

Περαιτέρω, για τις παραβάσεις αυτές, πέραν των επιβληθέντων διοικητικών κυρώσεων, ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ταξί για την επιβολή πρόσθετων ποινών.

Η Τροχαία προειδοποιεί πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς χρονικό διάστημα προκειμένου να εξαλειφθούν παραβατικές συμπεριφορές των επαγγελματιών οδηγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα