Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τ. Μπόλαρη

Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τ. Μπόλαρη

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον αστυνομικό που είχε χτυπήσει την Τατιάνα Μπόλαρη στο Σύνταγμα. Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία κάλυπτε επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα, στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 27χρονο αστυφύλακα για την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης και τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας Έδρας ζήτησε από τους δικαστές να καταδικάσουν τον αστυνομικό σύμφωνα με το κατηγορητήριο και να μην δεχθούν τον ισχυρισμό του ότι χτύπησε τη φωτορεπόρτερ για να την απωθήσει. Κατά την εισαγγελική λειτουργό «δεν πρόκειται για χτύπημα απώθησης αλλά για σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του για την βίαιη επίθεση κατά της κ. Μπόλαρη, η οποία καταγράφηκε από συναδέλφους της, ότι η φωτορεπόρτερ «επιχείρησε να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φωτορεπόρτερ που ήταν παρόντες στο περιστατικό, οι οποίοι είπαν ότι η επίθεση στην συνάδελφο τους ήταν εντελώς αναίτια, καθώς -όπως υποστήριξαν- την επίμαχη στιγμή είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις και δεν υπήρχαν επεισόδια, στον χώρο είχαν μείνει μόνο οι φωτορεπόρτερ, δεν έπεφταν χημικά και ήδη η οδός Αμαλίας είχε δοθεί στην κυκλοφορία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, αναφερόμενος στην απόφαση, είπε, μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά τιμωρείται αστυνομικός των ΜΑΤ για βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε φωτορεπόρτερ. Ανέφερε, επίσης, ότι για το θέμα των επιθέσεων από άνδρες των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ, πραγματοποιήθηκε από τους Έλληνες φωτορεπόρτερ πριν λίγο καιρό έκθεση στις Βρυξέλλες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με αφορμή και την καταγραφή του σε φωτογραφία του βραβευμένου φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, και είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες, μεταξύ των οποίων και από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα