“Κατέβαζαν” και έβλεπαν βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Διαβάζεται σε 1'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Στη σύλληψη ενός 31χρονου και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 18χρονου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τον Οργανισμό National Center for Missing and Exploited Children «NCMEC» των Η.Π.Α., εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου εντός ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ανωτέρω στοιχεία και πληροφορικά δεδομένα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία καθώς ο τόπος κατοικίας των δύο εμπλεκομένων.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 2 σκληρούς δίσκους και μία κάρτα SIM.

Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ για τον 18χρονο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα