ΚΕΔΕ: Καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δήμαρχου Λαμίας

ΚΕΔΕ: Καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δήμαρχου Λαμίας
ΚΕΔΕ (φωτογραφία αρχείου) Menelaos Myrillas / SOOC

Με ψήφισμά του το ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δήμαρχου Λαμίας, Θύμιου Καραΐσκου, κάνοντας λόγο για "θλιβερό περιστατικό".

Την άμεση διερεύνηση περιστατικού επίθεσης σε βάρος του δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου, και των απειλών που προηγήθηκαν, ζητά το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, καταδικάζει την επίθεση και εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στον δήμαρχο και την οικογένειά του.

Ο κ. Καραΐσκος την ώρα που επέστρεφε σπίτι του, τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή τής οικογένειάς του από πολιτικό του αντίπαλο- τον οποίο κατονόμασε.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι “προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν -όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωση του καταγγέλλει-, ο ίδιος είχε γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό”.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα