Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με απανωτές φωτιές – Μεταβαίνουν ενισχύσεις και κλιμάκιο της Ασφάλειας

Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με απανωτές φωτιές – Μεταβαίνουν ενισχύσεις και κλιμάκιο της Ασφάλειας
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Σοβαρές υποψίες για σχέδιο εμπρηστών μετά τις απανωτές φωτιές σε διάφορα σημεία της Κεφαλονιάς την Πέμπτη και Παρασκευή. Μεταβαίνει κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής για έρευνες στο νησί και τεράστιες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής από Αθήνα. Εισήγηση για ετοιμότητα σε τρεις οικισμούς

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η ολόκληρη η νύχτα στην Κεφαλονιά μετά από απανωτές νέες εστίες πυρκαγιών στο νησί.

Οι φωτιές που απασχολούν αυτή την στιγμή την Πυροσβεστική είναι στα Καμπιτσάτα, κοντά στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης, ο οποίος δεν απειλείται άμεσα αλλά έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση από τους κατοίκους καθώς είναι νύχτα και αυτό επιδεινώνει την κατάσταση με μόνο θετικό ότι έχουν πέσει οι άνεμοι. Τελικά όμως δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση στο συγκεκριμένο οικισμό, όμως έχει γίνει νεότερη εισήγηση για ετοιμότητα των κατοίκων στους οικισμούς Ξενόπουλο και Καπανδρίτι, ώστε αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Το άλλο μέτωπο είναι σε δύσβατο σημείο στα Αννινάτα σε κοντινή απόσταση ενώ από νωρίτερα έχει αντιμετωπιστεί η φωτιά στα Χελμάτα.

Οι απανωτές όμως φωτιές ειδικά τα τελευταία δύο 24ωρα στο νησί, ειδικά όταν καταφέρνει η Πυροσβεστική να οριοθετεί ένα μέτωπο να «ξεπηδούν» άλλα δύο έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές υποψίες στις Αρχές για οργανωμένο σχέδιοεμπρηστών και ήδη μεταβαίνουν αεροπορικώς από την Αθήνα τεράστιες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής αλλά και κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής για ναδιενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν προκληθεί όλες αυτές οι φωτιές.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν και θα επιχειρούν και στα δύο πύρινα μέτωπα τη νύχτα, συνολικά 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και δύσβατο σημείο, στην περιοχή Χρυσοκελαριά του Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ στην περιοχή Πόρτες στα Βασιλικά Κέρκυρας, αντιμετωπίστηκε άμεσα και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα