Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Στη φυλακή τέσσερις από τους κατηγορούμενους

Διαβάζεται σε 2'
Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Στη φυλακή τέσσερις από τους κατηγορούμενους
GLOMEX

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερις από τους κατηγορούμενους για το κύκλωμα νοθείας καυσίμων. Συνεχίζονται την Τρίτη οι απολογίες κι άλλων κατηγορουμένων.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους τέσσερις από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα νοθείας καυσίμων.

Οι κατηγορούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ακόμη 8 αφέθηκαν ελεύθεροι, μεταξύ των οποίων η πρώην παίκτρια reality, η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο.

Την Τρίτη (12/03) αναμένεται να απολογηθούν ακόμα 8 κατηγορούμενοι, καθώς και σε αυτούς έχουν αποδοθεί κατά περίσταση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ως διευθυντής της οργάνωσης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπάρχει έγγραφο από το Γενικό χημείο του κράτους που να πιστοποιεί την νοθευση των καυσίμων, αρνούμενος τις κατηγορίες.

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Η στιγμή που η ΕΛΑΣ “πιάνει” από αέρος τα μέλη της οργάνωσης

Ακόμα και το drone της ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύτηκε από την Οικονομική Αστυνομία για την συλλογή αποδείξεων της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης νοθευμένων καυσίμων και ποτών.

Στα πλάνα της εναέριας παρακολούθησης της Αστυνομίας, έχει καταγραφεί τόσο η στιγμή που μέλη του κυκλώματος φορτώνουν σε φορτηγό δεξαμενή με διαλύτες από μία από τις αποθήκες τους στην Δυτική Αττική, όσο και από τις κύριες εγκαταστάσεις τους στον Ασπρόπυργο στον χώρο στάθμευσης που ανήκε παλιότερα σε πρώην Νονό της “Greek Mafia” που δολοφονήθηκε στα Δερβενοχώρια.

Στον χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο καταγράφηκε φορτηγό. Φαίνονται να ξεφορτώνουν τις δεξαμενές που εν συνεχεία τις τοποθετούν σε μη ιδιαίτερα εμφανές σημείο, ώστε από εκεί να φορτωθούν σε βυτιοφόρα τα νοθευμένα και λαθραία καύσιμα και να μεταφερθούν στα πρατήρια καυσίμων όπου θα κατέληγαν στους καταναλωτές.

Οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα της οργάνωσης ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα